Elma Burnić nastupila u VIP Clubu,

Elma Burnić nastupila u VIP Clubu,
Datum objave:
01.11.2012.
Elma Burnić

Hrvatska kantautorica Elma Burnić održala je 30. listopada 2012. solistički koncert brazilian i soft jazz glazbe u prepunom zagrebačkom VIP Clubu, te u ozračju magle i Noći vještica oduševljenoj publici predstavila svoj kantautorski singl Magleni dan.


Poznati zagrebački VIP klub ugostio je brojne ljubitelje glazbe koji su uživali u jedinstvenoj glazbenoj sintezi primamljivih ritmova jazza i melodioznosti brazilskog jezika u interpretaciji strastvene glazbenice Elme Burnić. U bogatom i emocijama nabijenom glazbenom repertoaru Elmu su na klaviru pratili Paul Kempf, renomirani glazbenik iz Zabranjenog pušenja, osebujan slijepi multi-instrumentalist, Mario Perčinić na kontrabasu, te Zdenko Ivanušić, poznati zagrebački freelance saksofonist. Posebna je poslastica koncertne večeri bilo i predstavljanje Elminog kantautorskog singla Magleni dan nastalog u suradnji s Paulom Kempfom, te poznatim producentima Suadom Čokljatom i Denykenom.
„Ponekad prvo nastane tekst pa melodija, a ponekad je obrnuto, ali u Maglenom danu spojili su se glazba i riječi gotovo u jednom trenu kao da je skladba što prije htjela doći na svijet" poručila je Elma dodavši da su joj glazbeno eksperimentiranje te povezivanje kultura Istoka i Zapada nit vodilja u pisanju i skladanju pjesama. Posjetitelji su to osjetili i u brojnim skladbama izvedenim u eksperimentalnom jazz sevdahu od kojih je publici zastao dah kada je čula Eminu, jednu od najljepših ikada ispjevanih sevdalinki. „Večeras sam se uvjerio kako se različiti glazbeni svjetovi, jazz i sevdah, mogu komplementarno nadopuniti i tako pružiti jedinstven melodiozan izričaj" prokomentirao je glumac Duško Modrinić, inače voditelj koncerta.
U atmosferi magle i Halloweena, razigranih nota brazilian i soft jazza, te orijentalnih boja sevdaha uživala su i brojna renomirana lica hrvatske glazbene scene. „Svojom iskrenom interpretacijom, odabirom repertoara drage mi brazilske glazbe i sveukupnom kvalitetom glazbenog izričaja, Elma je ostavila iznimno snažan dojam na mene koji je bio na vrhuncu tijekom izvedbe sevdaha" poručio je jazz pijanist i skladatelj, Matija Dedić, ukazavši na mogućnost glazbene suradnje s Elmom koja je „veliko osvježenje za hrvatsku glazbenu scenu".
„Pohvalio bih i doprinos Paula Kempfa s obzirom da sam dobro upucen u delikatnost nastupa i komornijeg pristupa u prenosenju glazbene poruke i energije koja nije vezana uz buku i ostala komercijalna pomagala u sklopu glazbe što dodatno daje težini njegovom i Elminom nastupu" zaključio je Dedić.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja