Matija Dedić snimio CD sa svjetskim zvijezdama jazza

Matija Dedić snimio CD sa svjetskim zvijezdama jazza
Datum objave:
12.11.2008.
Jeff Ballard, Matija Dedić i Larry Grenadier
Matija Dedić snimio CD sa svjetskim zvijezdama jazza

Jazz klavirist i skladatelj Matija Dedić je snimao novi album s čuvenim američkim glazbenicima, kontrabasistom Larryjem Grenadierom i bubnjarom Jeffom Ballardom, stalnim članovima trija klavirista Brada Mehldaua s kojim su u subotu nastupili na završnoj večeri Vip Zagreb Jazz Festivala u Zagrebačkom kazalištu mladih. U Zagrebu su se zadržali još dva dana, isključivo zbog spomenutog snimanja.
Prvog dana snimanja, održanog u Studiju Bajsić HRT-a, ostvarili su izvedbe standarda u Dedićevim aranžmanima, ali i novih Dedićevih skladbi: “From Begining”, “W.A.M.”, “Mr. Handy” (posveta Theloniousu Monku) i “Chekee Chicks” (posveta Chicku Coreai).
Iako je materijal koji je Dedić zamislio ostvaren već prvi dan, zadovoljni ostvarenom suradnjom, Grenadier i Ballard su odlučili nastaviti snimanje, na kojem su, dan poslije, svirali u maniri jam sessiona, snimivši niz jazz standarda. Dedić je ujedno snimio i solo izvedbe vlastitih skladbi posvećenih Dori Pejačević. Tako je umjesto palaniranog jednog, ostvario snimke za čak dva CD-a.
Davor Hrvoj (Preneseno iz Novog lista od 12. studenog 2008.)

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja