FORFROMCROATIA WITH LOVE - JAZZ

FORFROMCROATIA WITH LOVE - JAZZ
Datum objave:
13.05.2009.
"One Day In Dubrovnik"
A tribute to John Lewis (Modern Jazz Quartet) and 50TH anniversary of Zagreb Jazz Quartet

JAZZ GALA
May 23, 2009 7:30PM  (6:30 Cocktail reception)     
THE ALLEN ROOM
Frederick P. Rose Hall
Home of Jazz at Lincoln Center
Broadway at 60TH Street, New York, NY

Performances by: BOŠKO PETROVIĆ, MARIO MAVRIN, PRIMOŽ GRAŠIČ, DAVOR KAJFEŠ, ELVIS STANIĆ, MATIJA  DEDIĆ, THANA PAVELIĆ, KRUNO ŠPIŠIĆ,
Featuring: LENNY WHITE, BUSTER WILLIAMS, GEORGE CALLIGAN, BIAVA STRING QUARTET

"FORFROMCROATIA WITH LOVE" je zamišljena kao serija koncerata u SAD-u i u Hrvatskoj. Prva u nizu je Jazz Gala Večer u Allen Roomu u Lincoln Centeru u New Yorku (23. svibanj 2009.), na kojoj će ujedininjeni nastupiti legende hrvatske i američke jazz scene: Boško Petrović , Mario Mavrin, Primož Grašič, te Lenny White, George Colligan i Buster Williams. Tijekom koncerta će im se pridružiti mlade snage: Matija Dedić, Elvis Stanić, Krunoslav Špišić i vokalistica Thana Pavelić, kojima će to biti jedinstvena prilika pokazati kolorit njihovog talenta u dvorani koja ugošćuje samo najveće glazbenike ovog žanra. Bit će to večer posvećena glazbenim muzama koje govore jedinstveni jezik, razumljiv ljudima cijelog svijeta koji žive i rade u SAD-u. Tom prilikom će se, između ostalog izvesti i djelo "One Day In Dubrovnik" preminulog jazz pianista, začetnika Modern Jazz Quarteta, Johna Lewisa. Djelo je nastalo u tom gradu početkom 70-tih, a izvest će ga još jedan velikan hrvatske glazbene scene, klavirist Davor Kajfeš, koji nam samo za ovu priliku stiže iz Stockholma. U virtuoznoj izvedbi ovog djela  pridružit će mu se i Biava string kvartet iz NYC-a.
Uz brojne obožavatelje i poznavatelje ove glazbe, te prijatelje i sponzore, očekuje se veliki broj uvaženih gostiju iz svijeta kulture, politike i businessa, među ostalima i veleposlanica RH Kolinda Grabar-Kitarović sa diplomatskim korom,  Konzul RH u NY, Petar Ljubičić, ataše za kulturu  Ljiljana Vinković. te predstavnica Turističke Zajednice Hrvatske u New Yorku gospođa Nena Komarica. Svekoliku potporu događanjima dobili smo i od predsjednika RH Stjepana Mesića i gradonačelnika NYC-a Michaela Bloomberga.
Od samog početka rada AIC -a veliku pomoć nam pruža uvaženi dizajner Mirko Ilić, koji je osmislio cijeli vizualni identit zaklade i cijele glazbene serije, na koji smo posebno ponosni. Iz njegovog art studija će uskoro izići rješenje plakata koji će osvanuti na zivahnom Columbus Circle u NYC-u.
Pokrovitelj ovih događaja je Hrvatska Turistička Zajednica, "JANA" i medijski pokrovitelj Europa Press Holding sa svojim izdanjima: dnevnik "Jutarnji List" i tjednik "Gloria" iz Zagreba.
Nastupi Folklornog ansambla "Lado" u listopadu ove godine, bit će nastavak serijala "For/From Croatia With Love", a obilježit će ga koncert vokalne skupine "Lada" u katedrali Svetog Patrika u NYC-u. U nastupu će izvodti sakralne i svjetovne pjesme, a ovaj spektakl ćemo promovirati kao poklon Hrvata gradu New Yorku. Ulaz je slobodan i nadamo se odličnom odazivu publike, a 2000 sjedećih mjesta, vjerujemo bit će ispunjeno do posljednjeg mjesta. Dan kasnije, cijeli ansambl "Lado" nastupit će na velikom koncertu u Lincol Centeru pred više od 1200 ljudi. U sklopu iste serije "Lado" će 21.listopada 2009. nastupiti i u Chicagou u Harris Theateru, pred 1600 Hrvata i njihovih prijatelja.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja