Tomislav Goluban na Međunarodnom natjecanju blues glazbenika u Memphisu

Tomislav Goluban na Međunarodnom natjecanju blues glazbenika u Memphisu
Datum objave:
21.01.2009.
Tomislav Goluban
Kao što smo već najavljivali 25 godinu za redom, blues glazbenici iz cijelog svijeta, natjecat će se za nagrade i priznanja u sklopu Međunarodnog natjecanja Blues glazbenika - International Blues Challenge u organizaciji udruženja Blues Foundation i to od 04. - 07. veljače 2009. u američkom gradu Memphis, država Tennessee.

Kao najmlađa od svih članica u Blues Foundation dobili smo priliku poslati svog predstavnika na takmičenje, a to će u ime Hrvatskih Blues Snaga biti njezinn predsjednik, usni harmonikaš Tomislav Goluban.

Zahvaljujući nekolicini institucija, sponzora i pokrovitelja, Hrvatske Blues Snage su uspjele zatvoriti cijeli organizacijski proces, te će se tako u ponedjeljak 26.01.2009. neposredno prije održavanja redovne večeri BlueSax!, u klubu hrvatskih glazbenika SAX! s početkom u 20.30 sati održati press konferencija povodom odlaska u Memphis na International Blues Challenge.

Nakon press konferencije u sklopu večeri BlueSax! 26. 1. 2009. nastupaju:

BARBER SHOP
NEBO & THE DOWNSTROKES
LITTLE PIGEON'S FORHILL BLUES
Ulaz slobodan, koncert počinje točno u 21 sat. Dobrodošli!

 

Pres konferencija Tomislava Golubana povodom odlaska u Ameriku

Nakon prošlogodišnjeg listopadskog reizdanja prvog albuma Pigeon`s Flight (Aquarius Records / Spona) te prosinačkog maxi singla Brzi Vlak koji najavljuje njegov ovogodišnji novi, treći po redu studijski album – usnoharmonikaš Tomislav Goluban došao je na korak do novog vrhunca u svojoj glazbenoj karijeri. Naime, u ponedjeljak 26. siječnja, u zagrebačkom klubu Sax! održat će se PRESS konferencija povodom njegova odlaska na prestižni blues festival u SAD.

International Blues Challenge u Memphisu (Tennessee) već je 25 godina najveći svjetski sajam bluesa, na kojem će Goluban ove godine biti prvi Hrvat u službenoj konkurenciji. U periodu od 4. do 7. veljače, on će u klubovima legendarne Beale Street, u konkurenciji više od 180 blues izvođača, održati najmanje dva koncertna nastupa i boriti se za nagrade i priznanja svjetske krovne blues udruge Blues Foundation.

Nedavno osnovana udruga blues glazbenika i drugih koji se aktivno bave promicanjem blues glazbe u Hrvatskoj, imenom Hrvatske blues snage, najmlađa je članica Blues Foundationa. Registrirala je preko 50 članova i u vrlo kratkom roku uspjela organizirati Golubanov odlazak u Ameriku kao i seriju blues koncerata u Saxu. Za slijedeću su sezonu planirani kompilacijski DVD i CD te natjecanje koje će iznjedriti novog hrvatskog blues predstavnika za slijedeći festival u Memphisu.  

PRESS konferencija počinje točno u 20.30 sati, a odmah nakon nje, u sklopu redovitih BlueSax! večeri, nastupit će Barber Shop, Nebo & The Downstrokes te dakako Tomislav Goluban i njegov sastav Little Pigeon`s ForHill Blues.   

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam omogućili put na IBC u Memphis: Hrvatska glazbena unija, Ministarstvo kulture RH, Grad Zabok, Krapinsko-zagorska županija, Libertin, Purgeraj, LogIT internet usluge, Erus, HUZIP, Mega Muzika, Music Max, kao i  medijskim pokroviteljima: CMC, muzika.hr, Top of the Shops te StatusOnline.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja