Novi broj časopisa fusNota posvećen jazzu

Novi broj časopisa fusNota posvećen jazzu
Datum objave:
16.05.2009.
Časopis fusNota pokrenula je istoimena udruga studenata muzikologije Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Časopis izlazi dva puta godišnje, a svaki broj zamišljen je tematski. Za temu ovog broja odabrali smo JAZZ, a popratili smo ju s raznih aspekata pa se tako, osim povijesnog konteksta i razvoja jazza u svijetu i Hrvatskoj, može pročitati nešto više o istaknutim umjetnicima na ovom području, ali i o estetici jazza te njenom odnosu spram umjetničke glazbe.
Kao i u svakom broju do sad, tako smo i u ovom predstavili mladu skladateljsku nadu i objavili partituru jedne njene skladbe. Riječ je o Teni Ivani Borić, studentici klasične kompozicije i njenoj skladbi za gitaru Siciliana.
Uz to, mogu se pronaći sadržaji kao što su seminarski rad, osvrti s raznih koncerata, recenzije CD-a te internetskih stranica, članci koji se bave (ne)izravnim odnosom društvene situacije na glazbenu umjetnost itd. Uza sve navedeno, nadamo se da smo ispunili barem neka očekivanja te da će svatko naći ponešto zanimljivo za sebe.
Svaki broj promoviramo uz prigodan koncert. Ovaj, 6. broj časopisa promovirat ćemo u nedjelju 17. svibnja 2009. godine u Jazz Clubu u Gundulićevoj 11, s početkom u 19:30 h.
Pozivamo Vas na odličnu atmosferu, koju će nam omogućiti poznati i oni malo manje poznati, ali jednako kvalitetni, jazz bendovi. Predstaviti će nam se mladi funk bend kojeg su osnovali Marko Josipović i Nikola Dupor, a nosi ime po renesanoj Shakespearevoj kragni – RUFF. Bend s elementima big beata, swinga, reggaea, jazza, bossa nove i drugih stilova u određenim skladbama, nastupiti će u sljedećoj formaciji: Marko Josipović (bas), Nikola Dupor (bubnjevi), Tomislav Šoštarić (alt saksofon), Igor Dorotić (truba), Vladimir Novak (truba), Toni Starešinić (klavijature) i Mario Hernandez (udaraljke).
Bend JAZZY BLEF, koji će pod vodstvom g. Darka Frančića promovirati svoj posljednji album Komercijala, nastupiti će u sljedećem sastavu: Saša Nestorović (saksofon), Nenad Jura Vrandečić (kontrabas), Hrvoje Rupčić (udaraljke), Borna Šercar (bubnjevi) te Matija Dedić (klavijature).
MAJA SAVIĆ (vokal) & REGIS KATTIE (klavijature) donijet će nam mnoge aranžmane standardnog jazz repertoara.
PETAR ĆULIBRK (klavijature) & FILIP NOVOSEL (tambure) mladi je duo s Muzičke akademije koji će nam pokazati zvuk jazz glazbe u pomalo neubičajenom izvođačkom sastavu.
CHOCOJAZZ također je mladi sastav kojem je ovo prvi javni nastup.
Ulaz je slobodan, stoga Vas očekujemo 17. 5. 2009. godine u 19:30 h u Jazz Clubu. Garantiramo Vam dobru zabavu, odličan koncert i ugodno druženje.
Veselimo se Vašem dolasku,
Klub studenata muzikologije fusNota
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja