Hrvatski jazz na playlistama u SAD-u

Hrvatski jazz na playlistama u SAD-u
Datum objave:
15.05.2009.
Zdenko Ivanušić

Hrvatski jazz na playlistama u Los Angelesu i Miamiju

Domaći jazz albumi Donna Lee Saxophone Quarteta (www.donnaleesax4.net) i Zdenko Ivanušić Quarteta (www.zdenkoivanusic.com) našao se uz bok vrhunskih jazz glazbenika na playlistama poznatih radio stanica u SAD-u, među kojima su KCRW (www.kcrw.com) iz Santa Monice i WDNA (www.wdna.org) iz Miamija. 

Linkovi na neke od playlista: 
http://alturl.com/uj5y
http://alturl.com/qrjf
http://alturl.com/enwh
http://alturl.com/zm9q
http://alturl.com/nfwr

Na popularnoj floridskoj stanici WDNA 88.9 fm album Lost in HTML Zdenka Ivanušića puštao se u jazz radio showu renomiranog jazz kritičara Edwarda Blanca.  
Zadnja dva albuma Lost in HTML i Mellow koje je izdao Zivaldo Records popraćena su izvrsnim kritikama poznatih svjetskih glazbenih kritičara.

Scott Albin (http://alturl.com/8wv6) @ Jazz.com
"Njegova boja tona podsjeća na Grega Osbyja ili Stevea Colemana. On ispočetka polagano gradi svoj solo da bi se njegove linije postupno ubrzale i pretvorile u strastven, disonantan uzvik..." 
Više: www.jazz.com/music/2008/7/22/zdenko-ivanusic-four-odd

Edward Blanco (http://alturl.com/ysqo) @ eJazzNews.com
"Lost In HTML je neočekivano glazbeno blago, pravi dragulj muzičke produkcije. Zdenko Ivanušić možda nije poznat prosječnom slušatelju jazz glazbe, ali ovim albumom, njegovim domišljatim kompozicijama i čudesnom izvedbom na saksofonima, pridobio je ovog jazz kritičara već nakon prvog slušanja..." 
Više: http://alturl.com/a86x

Scott Albin (http://alturl.com/8wv6)
@ Jazz.com
"Ivanušić je najsnažniji solist Donna Lee Saxophone Quarteta i njegov glavni kompozitor, dinamičan instrumentalist u najboljem izdanju u svojoj zaraznoj skladbi Four to Go, zajedno sa Sušinim basom na baritonu... " Više: www.jazz.com/music/2008/9/29/donna-lee-saxophone-quartet-four-to-go

Web stranice glazbenika:

www.zdenkoivanusic.com
www.donnaleesax4.net

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja