Knjiga «Jazz Connections» Davora Hrvoja predstavljena u Siscia Jazz Clubu

Knjiga «Jazz Connections» Davora Hrvoja predstavljena u Siscia Jazz Clubu
Datum objave:
29.10.2010.
Damir Kukuruzović, Davor Hrvoj, Branko Komljenović
JAZZ CONNECTIONS u Siscia Jazz Clubu
piše: Dinko H.Sansky

U četvrtak 28. listopada u Siscia Jazz Clubu predstavljena je knjiga «Jazz Connections» Davora Hrvoja. Nakon zagrebačkih predstavljanja, namjera nakladnika Menarta i autora Davora Hrvoja da predstave knjigu i drugdje po Hrvatskoj, već je u Sisku naišla na odobravanje redovite jazz publike sisačkog kluba, i ovom zgodom brojne, kao da je riječ o jazz koncertu.
Uz bogatu glazbenu ponudu koju Kukuruzović i klub nude ove sezone, promocija knjige razgovora s velikanima jazza od kojih su mnogi i na fotografijama stalno postavljenim u klubu, bila je dodatno osvježenje. Stalne fotografije ustupile su mjesto izložbi fotografija Davora Hrvoja, koje su dijelom zastupljene i u knjizi.
O autoru i njegovu djelu govorili su Damir Kukuruzović, gipsy swing glazbenik i vlasnik kluba te urednik izdanja Branko Komljenović. Davor Hrvoj govorio je o načinu rada i vrijednostima novinarskog razgovora kao medija koji mu najviše leži i iz kojeg i autor i čitatelj mogu izvući najviše.
Služeći se i fotografijom kao dokumentom vremena, tekstovima i razgovorima proširio je tu fotografiju i stvorio prožimanje i simbiozu u kojoj tekst i razgovor nadograđuju fotografiju, a već u drugom trenutku ili na nekoj drugoj stranici ta je fotografija odlična ilustracija onoga što nam tekst govori. Gotovo svaki razgovor, gotovo svaki glazbenik nudi jedno svoje poimanje jazza, jedan svoj svjetonazor koji nenametljivo i iskreno stavlja i pred Davora i pred čitatelja. Riječ je o sedamdesetak razgovora, sedamdesetak jazz glazbenika kao što su Sonny Rollins, Rashid Ali, Stanley Clarke, Ornette Coleman, Ravi Coltrane, Al Di Meola, Joe Lovano, Branford Marsalis, Joshua Redman, Archie Shepp, Esbjorn Svensson, Casandra Wilson, Joe Zawinul i mnogi, mnogi drugi.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja