Jazz Me Up by Željko Jelenski

Jazz Me Up by Željko Jelenski
Datum objave:
25.10.2009.
Robin Eubanks, photo by Željko Jelenski
JAZZart udruga & Željko Jelenski pozivaju Vas

29.10.2009. u 20 sati u Jazz Club-u, Gundulićeva 11, Zagreb, na otvorenje fotografske izložbe

„Jazz Me Up by Željko Jelenski"

&

koncert jazz sastava Joe Pandur Trio
(Joe Pandur - gitara, Joe Kaplowitz - hammond & Marko Lazarić - bubnjevi).

NAPOMENA: Ulaz je BESPLATAN do 21:30!!

Organizator: „JAZZart" udruga
Vrsta: Umjetnost - Izložba umjetničkih fotografija & Koncert (Joe Pandur Trio)
Početno vrijeme: 29. listopad 2009 u 20:00h
Vrijeme završetka: 26. studeni 2009 u 23:50h
Lokacija: Jazz Club
Ulica: Gundulićeva 11
Grad/Mjesto: Zagreb, Croatia
Telefon: 00385914604554
E-mail adresa: info@jazzart.hr / zjelenski@gmail.com
Web: www.jazzart.hr / wwww.photo-jelenski.com


Udruga JAZZart predstavlja novi kulturni program pod nazivom JAZZ&ART TIME program koji će se održavati četvrtkom u „Jazz Club"-u u Gundulićevoj 11.

Ovaj ciklus je započeo 1. listopada s programom "Jazz on Screen" - večeri klasika i filma, a nastavlja se s samostalnom izložbom koncertnih fotografija pod nazivom "Jazz Me Up", eminentnog umjetničkog fotografa Željka Jelenskog, shoguna objektiva.

Izložbu u „Jazz Club"-u, 29. listopada 2009. u 20 sati otvoriti će viši kustos Moderne galerije - Željko Marciuš. Na izložbi će biti izloženo četrdesetak vrhunskih jazz fotografija na kojima su poznati svjetski jazz muzičari (Stacey Kent, Patricia Baber, Dave Holland, Enrico Rava, Omar Sosa, Pharoah Sanders, Al Di Meola, Erik Truffaz, Arturo Sandoval, Grace Kelly...), koji su održali koncerte u gradu Zagrebu i nekoliko foto-grafika na temu jazz-a iz Jelenskove serije „Howling Horns" na kojima su "modeli" hrvatski jazz muzičari; Davor Križić, njegova supruga Vesna Križić-Kedmenec i Miro Kadoić.

Na otvorenju izložbe uz živu svirku predstaviti će vam se Joe Pandur, koji predvodi svoj trio. Poslušajte kad se na pozornicu popnu američki hammondist Joe Kaplowitz, koji je 12 godina teglio Hammond B3 orgulje i Leslie pojačalo po klubovima New Yorka, Washingtona i drugim gradovima, Joe Pandur - jedan od naših najistaknutijih jazz gitarista sa 10 godišnjim američkim iskustvom, te bubnjar Marko Lazarić, koji je nedavno diplomirao na Drumm Tech institutu u Los Angelesu. Ovaj trio dokazat će Vam da jazz nije najnevažnija sporedna stvar na svijetu, to je "Jazz as it once was!". Za više informacija o slobodno "izgooglajte" ova imena u cyberspaceu.

Kombinacijom ovih kvalitetnih umjetnika okupit ćemo ljubitelje oba smjera (glazbe i fotografije) a na taj način stvoriti jedinstvenu atmosferu - JAZZart atmosferu!

Izložba ostaje otvorena do 26. studenog 2009. godine i prodajnog je karaktera.

Na otvorenju izložbe biti će promovirana i knjiga fotografija "Jazz Me Up by Jelenski" uz tekst o jazzu Željka Marciuša, koju možete kupiti po promotivnoj cijeni od 20,00 kuna.

Umjetnici:
http://www.photo-jelenski.com/
http://www.myspace.com/joepandur


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja