U Ludini predstavljena knjiga “Pogled na jazz”

U Ludini predstavljena knjiga “Pogled na jazz”
Datum objave:
27.02.2010.
Damir Kukuruzović i Goran Grgurač
U LUDINI PREDSTAVLJANA KNJIGA «POGLED NA JAZZ»

U petak, 26. 2. 2010. u Ludini, malom mjestu u blizini Zagreba, predstavljena je knjiga Dinka Husadžića Sanskog «Pogled na jazz». Naglašavam - malom mjestu - stoga što je ovaj događaj dokaz kako jazza ne mora biti nužno samo u velikim centrima. Sedamdesetak građana Ludine pratili su program predstavljanja knjige o kojoj su govorili Sonja Pribolšan Pongračić, Tomislav Pavlović, Ivana Pavlović, Denis Husadžić, Tomislav Rast i Damir Kukuruzović. Multimedijskom prezentacijom, uz čitanje ulomaka iz knjige, prikazani su najbitniji povijesni trenuci u razvoju jazz glazbe.
Bila je ova večer i spoj pisane riječi i žive glazbe. Dalibor Prochazka je sa svojim bandom izveo jazz obrade Stinga, a opće oduševljenje nazočnih izazvao je nastup Damira Kukuruzovića i Gorana Grgurača, članova Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quinteta, s provjerenim gipsy swing standardima. Bila je to i dobra najava njihova koncerta u KD Vatroslava Lisinskog, koji će se, s Ludovicom Beireom održati 11. 3. 2010.
Autor knjige istaknuo je i regionalno značenje određenih poglavlja, poglavito ona o jazz klubovima izvan Zagreba, poput Siscia Jazz Cluba ili riječkog Tunela, te naglasio dolazak mladih jazz snaga na hrvatskoj sceni koje su zalog budućnosti jazz glazbe na ovim prostorima.Nakladnik Tomislav Rast iz zagrebačke izdavačke kuće «Nova Knjiga Rast» istaknuo je uspješnu suradnju s autorom, kojemu je ovo treća knjiga objavljena u njihovoj nakladi.
Branka Izsing


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja