Zbogom Boško

Zbogom Boško
Datum objave:
31.01.2011.
Jack McGouran
Zbogom Boško

Tijekom zadnjih jedanaest godina u Irskoj smo imali veliko zadovoljstvo predstaviti Boška i njegove zagrebačke jazz prijatelje na mnogobrojnim koncertima. Boško je postao legendom Cork Jazz Festivala - čuven po uvjerljivim izvedbama, izvanrednom utjecaju i prisnom odnosu s ljubiteljima festivala. Doista je bio poseban.
Osobno je poznavao neke od velikana jazza. Duboko poznavanje glazbe očitovao je svojim izvedbama, ali i u razgovorima s nama uz boce kvalitetnog hrvatskog vina.
Tijekom godina postao je blizao osoban prijatelj. Bio je mudra osoba koja je s velikim entuzijazmom promišljala budućnost jazza.Posebice je gorljivo govorio o tome što namjerava napravti na polju jazz pedagogije. Njegov je rad s polaznicima glazbene škole u Grožnjanu bio zapanjujuć. Mi u Irskoj nadamo se da će ta ljetna jazz škola nastaviti s radom i da će još ojačati, jer naše je sstanovište da je to iznimno važan dio njegova glazbenog nasljeđa.
Ali, više od svega, Boško je bio B.P. Club. Bio je to jedan od najboljih jazz klubova na planetu. Bio je odličan domaćin, a za njegovim stolom svi su priželjkivali sjediti. Bilo je to čarobno mjesto poznato diljem jazz svijeta, stol za kojim su padali pronicljivi jazz komentari s umjetničkim prizvukom.
S posebnim smo poštovanjem predstavljali Irsku na njegovoj komemoraciji u Zagrebu gdje smo još jednom susreli njegove iznimne i uvijek gostoljubive prijatelje.
Zbogom Boško - jako ćeš nedostajati ljubiteljma jazza bez obzira gdje bili.
Jack McGouran - Programme Director
Deirdre Smith - Adminstration Director
Cork Jazz Festival - Ireland

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja