Gradskoj glazbi Samobor 3. mjesto

Gradskoj glazbi Samobor 3. mjesto
Datum objave:
09.06.2010.
Članice Gradske glazbe Samobor
U svojoj 203. godini postojanja najstariji amaterski puhački orkestar u Hrvatskoj, Gradska glazba Samobor po prvi put je na državnom susretu najboljih amaterskih puhačkih orkestara osvojila 3. mjesto u kategoriji 18 orkestara.
 Na prethodnoj Županijskoj smotri između 11 orkestara selektor natjecanja Hrvatskog sabora kulture Šime Vulelija ocijenio je da samoborski puhači „svojom dinamikom, intonacijom, fraziranjem, ritmom i skupnosti zvuče - odlično. Ovaj orkestar voli svirati skladbe pisane u stilu jazza. To im ide jako dobro. Program koji je izveo na smotri potpun je i dosta težak".

Organizator svih 6 samoborskih jazz festivala, Gradska glazba Samobor i dirigent Robert Polgar za ove susrete odabrali su skladbe: An American In Paris - G. Gershwin/arr.Naohiro Iwai,
Kraj Kapele Sv. Ane - Marko Vukasović/arr. Ante Gelo i Chameleon - Herbie Hancock/arr. Robert Polgar.

Osvojena nagrada potvrda je puta kojeg su izabrali članovi svirači Gradske glazbe Samobor sa svojom Upravom i dirigentom pokazavši kojim putem kvalitetne glazbe žele ići, a to su znali nagraditi eminentni glazbeni stručnjaci članovi žirija: Mladen Tarbuk, Miro Saje i Šime Vulelija.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja