The Red Roosters u Londonu

The Red Roosters u Londonu
Datum objave:
16.06.2010.
The Red Roosters
Ne, nije ovo neka zakasnjela prvotravanjska šala. Istina je da su osječki The Red Roosters konačno dobili priliku otići tamo gdje su mnogi već odavno smatrali da im je repertoarom i kvalitetom i mjesto.
Pomalo je nevjerojatna priča kako su do toga došli: njihov pjevač je igrom slučaja na internetu zamijetio najavu za jedan koncert u Londonu na kojem su bili najavljeni i jedni od uzora benda,legendarni američki garažni rockeri iz šezdesetih - The Sonics. Kako mu se činilo da bi i Roostersi imali što za reći na takvom sličnom koncertu, poslao je mail organizatoru događaja u kojem je ponudio usluge Roostersa u Londonu i na svoje veliko čudo, nakon dva dana je dobio odgovor u kojem je bila ponuda za nastup u klubu Zoo Zoo u Londonskom Camden Townu, svjetskom središtu scene starog rock and rolla u stilu šezdesetih koje su Roostersi jedini osječki predstavnici!
Cijela stvar dodatno dobiva na težini ako spomenemo da su The Red Roosters poziv za nastup dobili od čovjeka koji je preko njihove internetske stranice mogao čuti isključivo njihove autorske stvari.
Kako je svirka u Londonu oduvijek bila nešto na što su Roostersi gledali kao ostvarenje svojih snova, bend je ubrzo uskladio rasporede i izvidio mogućnosti realizacije te za kratko vrijeme potvrdio svirku za 23. 07.ovog ljeta.
The Red Roosters su od svog osnutka kontinuirano koncertirali, snimali i generalno širili svoj specifični stil, ispočetka u Osijeku i Slavoniji a ubrzo su uslijedile ponude iz Zagreba i ostatka zemlje. U kratko vrijeme su postali svojevrsna institucija klupske scene i sinonim za dobar provod uz glazbu koja tjera na ples i spontano pjevanje. Kroz godine gostovali su na ogromnom broju radio postaja, čak i na državnoj televiziji a 2009. godine su dobili priznanje "Mega Muzike" kao najperspektivniji mladi sastav pa je za očekivati da će oduševiti sve koji se 23. 07 nađu u Zoo Zoo klubu!
Trenutno je bend dobio ponudu za još jednu svirku koju bi odsvirali za svog boravka u engleskoj prijestolnici ali o tome drugom prilikom - nove vijesti slijede ubrzo...
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja