Massimo i Lela Kaplowitz posebni gosti na koncertu Duke Ellington Orchestra

Massimo i Lela Kaplowitz posebni gosti na koncertu Duke Ellington Orchestra
Datum objave:
20.09.2012.
Lela Kaplowitz
"...ponašam se kao uzavreli teenager od kada sam dobio poziv da spojim svoj glas s orkestrom Dukea Ellingtona..." - Massimo

"...Bila sam presretna kad sam za života u New Yorku imala čast upoznati njegovu unuku Mercedes..." - Lela Kaplowitz

Večer američkog jazza koja će se održati 4. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, bit još čarobnija jer će se izuzetnim američkim glazbenicima The Duke Ellington Orchestra na sceni pridružiti izvrsni interprete MASSIMO i LELA KAPLOWITZ!

„Svatko tko je iole pratio glazbena kretanja u jazzu, ili pak glazbu u hollywoodskim filmovima, zna tko je bio The Duke. Zovem se Massimo, skoro će 30 godina od izlaska mog prvog albuma i ponašam se kao uzavreli teenager od kada sam dobio poziv da spojim svoj glas s orkestrom Dukea Ellingtona. Bilo je smiješno kada mi je direktor Aquarius Recordsa, Boris Horvat, spomenuo moguću suradnju i pitao: „Koji su moji uvjeti?". Ja nemam uvjeta. Ja živim za takve situacije." - izjavio je Massimo.
The Duke Ellington Orchestra već desetljećima slavi bogatu i vrlo odvažnu karijeru majstora jazza, Edwarda Kennedya Ellingtona poznatijeg po nadimku „Duke". Jedan od najpoznatijih jazz glazbenika vodio je svoj orkestar gotovo pola stoljeća - od 1923. sve do smrti 1974. Proslavio se pomalo ekstravagantnim poimanjem glazbe, a glazbenike s kojima je radio uspijevao je vrhunski uklopiti u jedan od najpoznatijih svjetskih orkestara.

Druga gošća na koncertu bit će Lela Kaplowitz, cijenjena je hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom, koja je nedavno u izdanju Menarta objavila album: Lela Kaplowitz & Friends: "Little Boy With A Big Heart -  The Music of Boško Petrović". Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Note-u u New York-u te na mnogim prestižnim jazz festivalima. „Duke Ellington je nezaobilazna literatura svakog jazzera. Iza sebe je ostavio više od 1000 kompozicija, od prekrasnih balada poput "Lush Life" i "Sophisticated Lady" do prepoznatljivih swingova "It don't mean a thing if it ain't got that swing" i "Take the A train".  Bila sam presretna kad sam za života u New Yorku imala čast upoznati njegovu unuku Mercedes, a sada ću biti posebno počašćena zbog suradnje s orkestrom takvog kalibra. Mislim da je to san svakog/e jazz vokaliste/ice." - istaknula je.
 Organizator koncerta je ovakvu suradnju omogućio u dogovoru s managementom orkestra. „ Svatko od spomenutih izvođača mogao je odabrati po jednu pjesmu iz repertoara, a koju će izvesti u pratnji okestra. Sretni smo jer je potvrda ove suradnje izazvala toliko zadovoljstvo, a nadamo se da će ljepotu te suradnje prije svega osjetiti publika te da će uz ovakav program provesti nezaboravnu i čarobnu jazz večer" - poručili su iz Menarta koji je organizator koncerta.
Ulaznice su i dalje u prodaji na blagajni dvorane Lisinski te putem sustava ulaznice.hr po cijeni od 190, 240, 290 i 340 kuna.
Ostala prodajna mjesta u Zagrebu su:
Integral Zagreb, Profil Mozaik, Kompas Zagreb, TISAKmedia, a detaljan popis svih ovlaštenih potražite na web stranici www.ulaznice.hr

Za više informacija posjetite HYPERLINK "file:///D:\\\\Maja\\\\Documents\\\\Desktop\\\\booking.menart.hr"booking.menart.hr


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja