Najavljen vrhunski program Jazz ciklusa

Najavljen vrhunski program Jazz ciklusa
Datum objave:
20.01.2011.
U KD Lisinski je 20. siječnja 2011. održana konferencija za medije na kojoj je najavljen program 11. sezone Jazz ciklusa „Lisinski"/HDS. Jazz kritičar Davor Hrvoj, ravnatelj dvorane „Lisinski" Dražen Siriščević i umjetnički voditelj Ciklusa Antun Tomislav Šaban govorili su o pet atraktivnih koncerata koji će se održati od siječnja do svibnja ove godine.
U ovoj sezoni koncerti će biti tematski reducirani na dva glazbena područja koja su od samog početka 2000. godine bila prioritet Ciklusa: jazz orkestri i jazz klavir.
Ciklus započinje 28. siječnja, koncertom Trija Gonzala Rubalcabe, vjerojatno najznačajnijeg latin pijanista današnjice, kojeg će na njegovom trećem zagrebačkom nastupu pratiti Matt Brewer na kontrabasu i Marcus Gilmore na bubnjevima.
20. veljače nastupit će Brussels Jazz Orchestra uz pjevače Mariu Joao i Davida Linxa. Izvest će program naziva „Another Porgy, a different Bess", koji nudi suvremeno viđenje Gershwinove opere, glazbenog bisera koji je neiscrpno vrelo inspiracije generacijama jazz glazbenika.
26. veljače klavirskim recitalom predstavit će se Eldar Džangirov. Rođen pred 23 godine u Kirgistanu, kao čudo od djeteta došao u Ameriku, a danas iza sebe ima nastupe s povorkom jazz velikana, niz nagrada i pet albuma u izdanju Sony Classic.
Međunarodni žiri odabrao je za izvedbu na Muzičkom biennalu najbolja recentna djela iz cijeloga svijeta. Partiture iz kategorije jazz orkestra izvest će 13. travnja Big Band HRT, čime će publiku Jazz ciklusa upoznati s vrhuncima suvremenog jazz stvaralaštva
22. svibnja nastupit će najmlađi član jazz dinastije Clayton, pijanist Gerald, sa svojim trijom, koji će prvi puta gostovati u Hrvatskoj.
Ulaznica još ima u prodaji, no umjetnički voditelj Antun Tomislav Šaban upozorio je sve zainteresirane da ih nabave na vrijeme, u pretplati, jer se proteklih godina za gotovo sve koncerte tražila karta više. Jazz ciklus je prepoznat kao jedina manifestacija koja zagrebačkoj publici kontinuirano, tijekom sezone nudi vrhunske jazz koncerte.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja