Održan 1. krug Međunarodnog natječaja Liburnia Jazz Festivala

Održan 1. krug Međunarodnog natječaja Liburnia Jazz Festivala
Datum objave:
21.04.2011.
REZULTATI MEĐUNARODNOG NATJEČAJA

Liburnia Jazz je, svjesna činjenice da mladi glazbenici imaju sve manje mjesta i prilike za svirku, a i stjecanje iskustva i obrazovanja, ove godine odlučila ustupiti mladim jazzistima pozornice Street Jazz Festivala, sastavnog dijela Liburnia Jazz Festivala.
Otvoren je Međunarodni natječaj na koji su se prijavila 34 banda iz Hrvatske i Europe. Nakon 1. kruga izabrano je 10 bandova čije se snimke mogu čuti na stranicama i Facebooku Liburnia Jazza. U tijeku je (do 30. travnja) i glasovanje kojim će se odabrati i tri banda koji će nastupiti uz svoje glazbene uzore na Velikoj sceni Ljetne pozornice.
U suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, pobjednički band Liburnia Jazz Festivala dobit će i stipendije za Ljetnu školu jazza Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu i nastup na međunarodnom jazz festivalu u Grožnjanu. Time će dobiti mogućnost da se glazbeno usavršavaju pod mentorstvom vrhunskih glazbenih edukatora i glazbenika. Nadamo se da ćemo za neke još čuti, a u budućnosti možda i najavljivati kao headlinere idućih izdanja Festivala.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja