Udruga Liburnia Jazz postala članica Europe Jazz Networka

Udruga Liburnia Jazz postala članica Europe Jazz Networka
Datum objave:
19.05.2011.
Liburnia Jazz ponosno objavljuje:
Mi smo već ušli u Europu!

Čast nam je objaviti da je Upravni odbor krovne europske jazz asocijacije Europe Jazz Network (EJN) odobrio i potvrdio punopravno članstvo udruzi Liburnia Jazz, te smo time postali prva hrvatska udruga koja je punopravni član u ovoj prestižnoj organizaciji.

Europe Jazz Network (EJN) je krovna europska zajednica producenata, promotora i srodnih organizacija specijaliziranih za područje kreativne i improvizirane glazbe, te suvremenog jazza.

U članstvu EJN-a je 78 organizacija iz 24 zemlje, a to su redom najugledniji festivali, udruge, klubovi, nezavisni producenti i nacionalne organizacije.
Cilj EJN-a jest da podupire identitet i raznolikost jazz glazbe u Europi, te osvješćuje javnost o ovoj vitalnoj grani glazbe kao kulturalne i obrazovne snage suvremenog društva.

Misija EJN-a je poticaj, promocija i potpora razvoju kreativne improvizirane glazbe na europskoj sceni te stvaranje i omogućavanje susreta i komunikacije između umjetnika, organizatora i publike.
Liburnia Jazz će ovim statusom proširiti djelokrug EJN-a na prostore hrvatske kulturne scene, a samim tim i promovirati i uključiti hrvatsku jazz scenu u tokove suvremenih europskih glazbenih kretanja.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja