Preminuo Vladimir Gašparović

Preminuo Vladimir Gašparović
Datum objave:
28.06.2011.
Vladimir Gašparović
Nakon duge i teške bolesti,(28.06.2011.), u 53. godini napustio nas je Vladimir Gašparović GAŠO

VLADIMIR GAŠPAROVIĆ - „Gašo" : (1958-2011.)

Producent, kompozitor, organizator, umjetnički voditelj jazz festivala, urednik jazz emisije na Hrvatskom radiju Radio Rijeci, "alfa i omega" riječke jazz scene - ii moglo bi se nabrajati u nedogled.

U glazbi je bio četrdeset godina,iako je u samim počecima pripadao ekipi „Ri rock-a",vrlo se brzo usmjerio prema jazzu,u kojem je svojim kontinuiranim entuzijazmom i ljubavlju,pokrenuo mnoge projekte i učinio ih dugovječnim,i time vrlo snažno utjecao na jačanje riječke jazz scene.

U njegovoj je biografiji velikim slovima upisano nekoliko značajnih manifestacija koje su postale nezaobilazni segment kulture grada: međ. JAZZ TIME FESTIVAL (1992-2011.)/ove godine 20.g./,njegova hrvatska inačica „Jazz Tulum", te istoimena radio emisija,...koncertne sezone klasične glazbe,produkcije nosača zvuka... Kroz sve njih odgajale su se generacije riječkih jazzera i jazz publike. Važno je istaknuti da je u svim tim projektima glavni i jedini „kotač" bio i ostao - Vladimir Gašparović.

Među ovogodišnjim dobitnicima Nagrada Grada Rijeke bilo je i ime našeg dragog kolege, nagrađenog Zlatnom plaketom - Grb Grada Rijeke,(na prijedlog HGU PGŽ Podružnice Rijeka).Nagradu su u njegovo ime na svečanoj sjednici Grada Rijeke, 14. lipnja 2011.,povodom Dana Sv. Vida, preuzele njegove glazbene kolege...

POGREB Vladimira Gašparovića GAŠE, bit će u RIJECI (groblje TRSAT),u četvrtak,30. 06. 2011. u 15 sati

Hrvatska glazbena unija
Primorsko goranska županija
Podružnica 3,Rijeka


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja