Preminuo Marijan Domić

Preminuo Marijan Domić
Datum objave:
17.08.2011.

Nakon duge i teške bolesti, 6. je kolovoza 2011. preminuo Marijan Domić, trubač, dirigent, skladatelj i glazbeni pedagog najpoznatiji po svojoj izvedbi "Tišine" talijanskog trubača Nina Rossa, a poznat i po vođenju Big Banda HGZ-a za njegovih prvih petnaest godina djelovanja, kao i po sudjelovanju u mnogobrojnim drugim orkestrima i sastavima preko nešto više od četiri desetljeća. Posljednji ispraćaj je održan 9.kolovoza na groblju krematorij na Mirogoju.

Marijan Domić, rođen 1934. u Zagrebu, bio je poznati trubač i skladatelj. Poznatiji je postao tijekom šezdesetih godina kao solo trubač. Poslije je djelovao kao suradnik slavnih pjevača bivše Jugoslavije poput Josipe Lisac, Mikija Jevremovića i Slavka Perovića, kao i novovalne skupine Azra.

Glazbeno je obrazovanje započeo kao šestogodišnjak, a trubu je počeo svirati oduševljen glazbom koju je slušao na radio stanicama. Studirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Svirao je u mnogim ansamblima i orkestrima, a ostvario je i međunarodnu karijeru. Kao jazz glazbenik svirao je na svim jazz festivalimau tadašnjoj Jugoslaviji. Bio je član Ansambla Tomice Simovića, B. P. Convention Big Banda, Plesnog Orkestra RTV Zagreb, a vodio je Big Band Hrvatskog glazbenog zavoda.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja