Proslavljena 15. godišnjica djelovanja Jazz kluba Koprivnica

Proslavljena 15. godišnjica djelovanja Jazz kluba Koprivnica
Datum objave:
11.09.2012.
Mushroom Club
„15th ANNIVERSARY JAZZ PARTY"

7. RUJAN 2012. (PETAK)

Jazz klub Koprivnica je 7. rujna 2012. priredio najširoj koprivničkoj publici večer za pamćenje, ali i za prisjećanje na proteklih 15 godina kontinuiranog djelovanja.
Program je započeo u 19.00 sati na središnjem koprivničkom trgu, ispred Pivnice Kraluš, odličnom svirkom „Dixieland Banda Čakovec". Pokazalo se da Jazz klub Koprivnica ima mnogo poklonika i prijatelja koji su se tu okupili. Već se po samoj atmosferi s početka večeri moglo predvidjeti da će to biti zaista najveći tulum u povijesti Jazz Kluba KC. Toplo vrijeme, malvazija i Podravkine pogačice bili su odličan uvod u premijeru filma „Jazz Apartment", autora Tomislava Lovre Pavleke, koji poput neke obrazovne emisije progovara o glazbi, životu i smislu, i to kroz usta samih glazbenika, te autora filma. Gotovo do kraja ispunjenim Kinom „Velebit" odjeknuo je gromoglasan pljesak na kraju predstave što zapravo najbolje govori o kvaliteti ovog prvog hrvatskog dugometražnog filma o jazzu.
Oko 21.00 cijela se jazz štorija preselila u prostor night cluba „Nautilus" gdje je otpočeo svojevrsni maraton jazza. Zasvirali su gosti iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Osijeka... Koprivničanci su bili odlični domaćini kako u organizacijskom smislu, tako i kao pozorna publika čijoj pažnji nije promakla niti jedna smjena muzičara na pozornici kluba, a bilo ih je preko dvadeset. Svirajući u različitim kombinacijama više od četiri sata dokazivali su svoju izvrsnost i snalažljivost jer su se tu mogli čuti razni stilovi - od dixielanda, be-bopa, mainstreama, fusiona pa do free jazza. Energija koja se mogla osjetiti u zraku nikog nije mogla ostaviti ravnodušnim. Komentirajući cijeli ovaj zanimljiv događaj, jedan od sudionika, naš poznati jazz novinar Davor Hrvoj, rekao je kako ni u Zagrebu ovakva priredba ne bi naišla na veći odaziv no što je to bio slučaj ovog petka u Koprivnici. Bravo Koprivničanci! Što li će tek biti za 20. godišnjicu kluba?
Ulaz na sve programe bio je potpuno besplatan zahvaljujući sponzorima i donatorima, a to su: Grad Koprivnica, Superprint, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Kino Velebit, Sonitus Music Shop , te medijski pokrovitelji Radio Drava, SRCE TV, Radio Koprivnica, Glas Podravine, Radio Glas Podravine, te JAZZ.HR.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja