Dokumentarac ”Jazz Apartment” na ZagrebDoxu i DORF-u

Dokumentarac ”Jazz Apartment” na ZagrebDoxu i DORF-u
Datum objave:
24.02.2013.
MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA
CINEPLEXX, CENTAR KAPTOL, ZAGREB
1. 3. / Petak, 21:00 - 23:00 Dvorana 1

Festival dokumentarnog rock-filma (DORF)
Hotel Villa Lenije, Vinkovci
9. 3. / Subota, 19:00

JAZZ APARTMAN (ILI KAKO JE NASTAO THE LAST MINUTE OPEN JAZZ FESTIVAL)

Ovo je film o istinskoj komunikaciji, o magičnom gradiću i džezu kao obrascu življenja.
Mjesto događaja je džez-konoba Kamene priče smještena u kamenim zidinama Bala, malog i tihog srednjovjekovnog gradića iz unutrašnjosti Istre u kojem se već šest godina održava najveći neprofitni festival džeza u zemlji - Last Minute Open Jazz Festival. Tijekom vremena Kamene priče okupljaju kritičnu masu "kreativne klase ljudi" s duhom i postaju značajno mjesto za mnoge svjetski priznate umjetnike, producente i publiku željnu istinske umjetnosti.

Biljana Čakić-Veselič
Biljana Čakić-Veselič diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Godine 1992. nastao je njezin prvi ratni dokumentarac Maja II. Njezin dokumentarni ciklus Polja smrti (1999/2000) nastao je kao rezultat suradnje s Udrugom obitelji zatočenih i nestalih branitelja. Godinu dana kasnije snimila je film Dečko kojem se žurilo o potrazi za nestalim bratom. Godine 2007. režirala je dokumentarno-igrani film Zagorka, a 2011. snimila je svoj prvi dugometražni igrani film Korak po korak.

Tomislav Lovro Pavleka
Tomislav Lovro Pavleka je fotograf, pisac i osnivač Last Minute Open Jazz Festivala u Balama. Jazz Apartman (ili kako je nastao The Last Minute Open Jazz Festival) njegov je prvi dokumentarac.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja