Rudresh Mahanthappa dobitnik prestižne nagrade Doris Duke Performing Artist

Rudresh Mahanthappa dobitnik prestižne nagrade Doris Duke Performing Artist
Datum objave:
02.05.2013.
Rudresh Mahanthappa
Rudresh Mahanthappa dobitnik prestižne nagrade Doris Duke Performing Artist!

Dvadeset američkih istaknutih umjetnika s područja suvremenog plesa, jazza i kazališta je 29. travnja, od strane Doris Duke dobrotvorne fondacije (DDCF), proglašeno dobitnicima nagrade Doris Duke Artist  Award 2013. Jedan od nagrađenih je i saksofonist, kompozitor i vođa benda - Rudresh Mahanthappa.  Cilj ove nagrade je podržati, ulagati i slaviti umjetnike tako što im se pružaju fleksibilna, višegodišnja novčana sredstva kao odgovor na financijske izazove koji su jedinstveni za svaku vrstu primjenjene umjetnosti i za svakog pojedinog umjetnika.
U obrazloženju nagrade stoji: Rudresh Mahanthappa stvara jazz koji je obogaćen njegovom virtuoznošću kao saksofonista i njegovim iskustvima kao pripadnika druge generacije Indijskog-Amerikanca. On je intenzivno istraživao puno pojedinačnih projekata i u istaknut je u "best of" odabirima većine jazz medija (Downbeat, Jazz Times), počevši od priznanja za "Codebook" njegovo izdanje iz 2006. godine. Njegov aktualni kvartet snimio je "Gamak" (ACT, 2013.) u kojem mu se pridružuju gitarist David Fiuczynski...
Popis preostalih dobitnika je:  Anthony Braxton, Billy Childs, Ping Chong, Kelly Cooper, Lisa D'Amour, DD Dorvillier, Amir ElSaffar, David Gordon, Pat Graney, Stacy Klein, David Lang, Pavol Liska, John Malpede, Miya Masaoka, Myra Melford, Tere O'Connor, William Parker, Elizabeth Streb i Jawole Willa Jo Zollar.

Više o Rudreshu Mahanthappi na www.rudreshm.com 
Više o nagradi na: www.ddcf.org

Koncert Rudresh Mahanthappa Gamak Quarteta počinje od 21 sat u prostoru Multimedijalnog centra u Rovinju. Nakon koncerta, druženje s glazbenicima nastavlja se u intimnijoj atmosferi konobe Kantinon na samoj gradskoj rivi, na after partyju.
Ulaznice za koncert i after party mogu se kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Lone, Eden, Park i Adriatic te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim i putem online sustava HYPERLINK "http://aquarius-records.us4.list-manage1.com/track/click?u=69d2272e6a877d3b25113c4c0&id=acdbe9146c&e=8dd7f10d65"www.eventim.hr.
Cijena ulaznice u iznosu od 150,00 kuna uključuje ulaz na koncert te finger food i piće u konobi Kantinon.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja