Objavljene nominacije za nagradu Status

Objavljene nominacije za nagradu Status
Datum objave:
01.05.2013.
Nagrada Status 2013.
"STATUS 2013." - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini. I ove godine organiziramo dodjelu Nagrade Status 2013., 17. po redu, i prema Pravilniku nagrade bilo je potrebno prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, minimalno pet prijava, a kategorije su kako slijedi:

ZABAVNA, POP-ROCK i URBANA GLAZBA:
Kategorija br. 1 - Električna/akustična gitara
Kategorija br. 2 - Bas gitara
Kategorija br. 3 - Klavijature
Kategorija br. 4 - Bubnjevi
Kategorija br. 5 - Puhača glazbala
Kategorija br. 6 - Ostala glazbala
NARODNA i ETNO GLAZBA:
Kategorija br. 7 - Tradicijska glazbala
JAZZ GLAZBA:
Kategorija br. 1 - Saksofon
Kategorija br. 2 - Truba
Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada "Damir Dičić"
Kategorija br. 4 - Klavir
Kategorija br. 5 - Kontrabas/Bas gitara
Kategorija br. 6 - Bubnjevi
Za Nagradu Status mogli su biti predloženi instrumentalisti - redovni članovi HGU - koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. godine i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se i bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Prijave prijedloga za Nagradu Status 2013. trajale su od 02.04. 2013. utorak, do 23. 04. 2013. utorak, do 15h., putem maila i web stranice za prijave prijedloga. Prijedloge su mogli slati svi redovni članovi HGU-a, kao i podružnice HGU - u svoje ime i/ili na temelju prijedloga svojih članova.

Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19.03.2013., odlučeno je da od ove godine, i nadalje, procedura glasanja, i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama, bude u nadležnosti posebne komisije, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbenici, istaknuti instrumentalisti - članovi HGU, svi redom dosadašnji višestruki dobitnici Nagrade Status.

Sama procedura rada komisije i glasanja je bila slijedeća:
Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija je izabrala tri finalista, ali i najboljega među njima - dobitnika nagrade Status za aktualnu godinu u odabranoj kategoriji. Izbor tri finalista u svakoj kategoriji će biti javno objavljen na web stranici nagrade Status, a pobjednici , po kategorijama, će biti javno proglašeni na samoj dodjeli nagrade u Opatiji, 10. svibnja 2013.u 17h, u prekrasnom ambijentu Ville Angioline.
Svake godine HGU na završnoj svečanosti dodjeljuje i posebna PRIZNANJA HGU zaslužnim pojedincima i ustanovama, pa će tako biti i ove godine.

Nagrada "Status" od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, a od 2010. pokroviteljstvu se pridružuje Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija.

Završna priredba ovogodišnje dodjele Nagrade Status (17-ta dodjela), održat će se u Opatiji, 10. svibnja 2013. godine u 17h, u Villi Angiolini.

Vezano za sva dodatna objašnjenja i pitanja možete kontaktirati g. Slavena Franjevića i g. Gorana Cvoka, putem e-maila: nagrada.status@hgu.hr , a koji su i ove godine zaduženi za tehničku provedbu nagrade. Detaljnije informacije o samoj svečanoj dodjeli ovogodišnje Nagrade Status i dobitnicima posebnih priznanja objavit ćemo uskoro u službenim priopćenjima HGU-a, te putem službene web stranice Nagrade Status.
U nastavku teksta možete pregledati sve nomonirane glazbenike u kategoriji jazz glazbe.


NAGRADA STATUS 2013. - NOMINIRANI


JAZZ GLAZBA:

Kategorija br. 1 - SAKSOFON
Arsen Ereš
Vojkan Jocić
Saša Nestorović

Kategorija br. 2 - TRUBA
Antonio Geček
Davor Križić
Branko Sterpin

Kategorija br. 3 - ELEKTRIČNA GITARA - NAGRADA DAMIR DIČIĆ
Darko Jurković - Charlie
Elvis Penava
Elvis Stanić

Kategorija br. 4 - KLAVIR
Matija Dedić
Joseph Joe Kaplowitz
Julije Njikoš

Kategorija br. 5 - KONTRABAS/BAS GITARA
Tihomir Hojsak
Goran Rukavina
Zvonimir Šestak

Kategorija br. 6 - BUBNJEVI
Adriano Bernobić
Dušan Kranjc
Marko Lazarić

http://nagrada-status.hgu.hr


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja