U Opatiji počeo Liburnia Jazz Festval

U Opatiji počeo Liburnia Jazz Festval
Datum objave:
05.07.2013.
Djabe na terasi hotela Kvarner
Nakon uspješnog nastupa mađarskog sastava Djabe, koji se na terasi hotela Kvarner predstavio osebujnim pristupom fusina s elementima mađarske tradicijseke glazbe, u Opatiji se nastavlja 13. Liburnia Jazz Festival. U petak će, s početkom u 21 sat, na Ljetnoj pozornici nastupiti Alba & Leo, te zvijezda festivala, Ignacio Berroa sa svojim Afro-Cuban Quartetom.
U subotu program započinje na terasi hotela Milenij već u 10 h uz zvuke brazilske glazbe u izvedbi Amalie Baraone i Dinka Stipaničeva.
U 19.30 h će iz opatijske luke zaploviti jazz boat uz skupinu mEmenTo.
U 20 h na terasi hotela Bristol nastupaju Lela & Joe Kaplowitz, a uz bazen hotela Ambasador djevojački jazz sastav Chocolate Disaster.
Velika završnica subotnje večeri počet će u 21 h na Ljetnoj pozornici s koncertom Marije Joao, portugalske pjevačice koju mnogi smatraju jednom od najboljih pjevačica uopće. Bit će to koncert koji će mnoge ostaviti otvorenih usta, raširenih očiju i naćuljenih ušiju. Prvi puta u Opatiji nastupa Žena koja pjeva sve što je uopće moguće otpjevati, koja zabavlja, zavodi, pleše i trči po pozornici. Maria Joao ima zavidnu i ozbiljnu jazz biografiju, no njezina vokalna fleksibilnost, istovremena dramatičnost, jednostavnost i prirodnost su ono što publiku očarava i zbog čega je obožavaju.
Koncert otvara Bruno Mičetić Trio predstavljanjem novog albuma "Phantom's whisper".
Ulaznice se mogu kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka i na Festivalu Opatija po cijeni od 70 kn.
Nedjelja je posljednji dan 13. Liburnia Jazz Festivala.
Uz jutarnju kavu na terasi hotela Imperijal u 10 h, publika će se moći razbuditi uz energične note skupine Salty Tails.
U 19.30 h će iz opatijske luke zaploviti jazz boat uz brazilsku sambu u izvođenju Amalie Baraone i Dinka Stipaničeva, a u 20 h na terasi hotela Bristol nastupa all-women-jazz-band Chocolate Disaster.
Čast da zatvori ovogodišnji 13. Liburnia Jazz Festival pripala je slavnoj splitskoj skupini Black Coffee koji posljednjih godina nastupaju s Martine Thomas - Haićankom predivnog glasa koja je dugi niz godina pjevala u klubovima Pariza i New Yorka. Koncert se održava na terasi Tamaris, hotela 4 opatijska cvijeta u 21 h.
I možda najvažnija stvar, taj dan su svi „kopneni" koncerti Festivala besplatni, dok se ulaznice za jazz boat mogu kupiti u opatijskoj luci sat vremena prije polaska broda po cijeni od 60 kn.

Za sve dodatne informacije pogledajte na www.liburniajazz.hr
Detaljan program: ovdje


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja