Koncert Otisa Taylora u koncertnoj dvorani Adris, a Jazz orkestra HRT-a i Ricarda Luquea se odgađa

Koncert Otisa Taylora u 
koncertnoj dvorani Adris, a Jazz orkestra HRT-a i Ricarda Luquea se odgađa
Datum objave:
20.05.2013.
Otis Taylor
3. AVANTGARDE JAZZ FESTIVAL U ROVINJU

Koncert Otis Taylor Contrabanda premješta se u koncertnu dvoranu Adris, a Jazz Orkestar HRT-a feat. Ricardo Luque se odgađa

"Svako novo izdanje Otisa Taylora je razlog za slavlje... uživajte u originalnosti jednog od najvećih živućih blues umjetnika." DownBeat Magazine

Zbog najavljene kiše ovog vikenda u Rovinju, koncert Otis Taylor Contrabanda u petak 24. svibnja se iz otvorenog prostora - ex-TDR, premješta u zatvoreni prostor, koncertnu dvoranu Adris. Koncert Jazz Orkestra HRT-a feat. Ricardo Luque koji se trebao održati na rovinjskom Gradskom trgu dan kasnije, 25. svibnja, odgađa se, a o novom terminu održavanja koncerta obavijestit ćemo Vas naknadno. 

O KONCERTU OTIS TAYLOR CONTRABANDA U KONCERTNOJ DVORANI ADRIS: 
Nakon sjajnog uvoda u 3. Avantgarde Jazz Festival, koncertima Rudresha Mahanthappa's Gamak Quarteta i Amire Medunjanin, u petak 24. svibnja s početkom u 21 sat u koncertnoj dvorani Adris - na adresi Obala Vladimira Nazora 1 predstavit će se Otis Taylor Contraband.

Američki multiinstrumentalist Otis Taylor jedan je od najznačajnijih blues glazbenika današnjice. Kritičari raznih časopisa proglašavali su ga najboljim blues glazbenikom, a njegova izdanja najboljim blues albumima. Ovaj je sjajan pjevač, bendžoist, gitarist, mandolinist i usni harmonikaš, cijenjen i kao "pripovjedač" - autor skladbi koje čine veći dio njegova repertoara, a između ostalog donose političke i socijalne poruke, posebice one vezane uz afroameričku zajednicu (siromaštvo, beskućništvo, patnje, nepravda, rasizam, ubojstva). Mnoge od tih tema odabrao je na osnovu vlastitog ili iskustva članova njegove obitelji, primjerice linčovanje njegova pradjeda. U svojem se stvaralaštvu ne zaboravlja referirati na tragedije koje su prouzročile prirodne nepogode. Tek ponekad izvodi poneki blues standard ili traditional. Taylorove se izvedbe, solo ili s vlastitim sastavom, kreću u širokom stilskom području, od akustike i elektrike, sirova, ruralna bluesa preko countryja i jazza do žestokih rokerskih improvizacija i psihodeličnog zvuka. No, bez obzira u kojem ih žanru prezentirao, one uvijek odaju dojam posebnosti i ekstravagancije.

ULAZNICE: 
Ulaznice za koncert i after party mogu se kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Lone, Eden, Park i Adriatic te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim i putem online sustava HYPERLINK "http://aquarius-records.us4.list-manage.com/track/click?u=69d2272e6a877d3b25113c4c0&id=bdc141b035&e=7bbe5f10b9"www.eventim.hr.

Cijena ulaznica:
- stajanje: 30 kn
- sjedenje & afterparty*: 150 kn

Cijena ulaznice uključuje ulaz na koncert te afterparty uz finger food i piće u rovinjskoj konobi Kantinon, gdje se nakon koncerta nastavlja druženje s glazbenicima u intimnijoj atmosferi. Ova rovinjska konoba nedavno je u svoju ponudu uvela potpuno novi koncept tradicionalne rovinjske kuhinje, koju su kreirali proslavljeni chef hotela Monte Mulini Tomislav Gretić i poznati hrvatski sommelier Emil Perdec. Tijekom after partyja u konobi će se moći kušati razni specijaliteti inspirirani rovinjskom ribarskom tradicijom, pripremljeni isključivo od lokalnih, svježih namirnica, dok će se od pića nuditi najbolja istarska vina, rakije, grape i pivo čije posluživanje nosi dozu originalnosti za Rovinj - poslužuje se u krigli od litre.

05/07/2013: DEE DEE BRIDGEWATER & RAMSEY LEWIS
12/07/2013: JOHN PIZZARELLI QUARTET
13/07/2013: JAZZ ORKESTAR HRT-a feat. SIMON MARLOW
Više o Festivalu na HYPERLINK "http://www.avantgardejazzfestival.com/"www.avantgardejazzfestival.com


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja