Elvis Staniċ na turneji po Velikoj Britaniji

Elvis Staniċ na turneji po Velikoj Britaniji
Datum objave:
06.06.2013.
Elvis Staniċ
Nakon uspješnog obljetničkog koncerta u zagrebačkoj dvorani Lisinski, osvajanja godišnje nagrade “Miroslav Sedak Benčić” za autorsko stvaralaštvo na području jazz glazbe Hrvatskog društva skladatelja, dvije nagrade Porin i jednog Statusa, Elvis Staniċ je otišao u Veliku Britaniju na koncertnu turneju i snimanje novog albuma Jazz Ex Tempore Orchestra.
Jazz Ex Tempore je projekt koji je udruga Liburnia Jazz pokrenula 2005., a JET Orchestra čine umjetnici koji su u projektu sudjelovali 2008. g. To su Andrea Vicary (Velika Britanija), Hristo Yotsov (Bugarska), Rico De Jeer (Nizozemska) i Elvis Staniċ (Hrvatska). Skupina Jazz Ex Tempore Orchestra je do sada održala preko 30 koncerata na turnejama u Bugarskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Bosni i Hercegovini.
Nakon albuma Round Trip iz 2009.g. u izdanju Croatia Recordsa, ovom ċe prilikom skupina snimati novi album u poznatom londonskom studiju Clown's Pocket, a izdavač je renomirana engleska tvrtka 33Jazz Records. Očekuje se da ċe album koji se izdaje za englesko i europsko tržište biti predstavljen krajem lipnja.
Koncertna truneja ċe se održati po sljedeċem rasporedu:
05. 06. - London, 606 Jazz Club
06. 06. - Oxford, The Spin - dobitnik nagrade Parliamentary Jazz Awards za najbolji jazz live klub 2012. u UK
07. 06. - Brighton, The Verdict
08. 06. - London, The Posk
09. 06. - London, The Hideaway
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja