Radionica američke jazz vokalistice Judy Niemack

Radionica američke jazz vokalistice 
Judy Niemack
Datum objave:
28.04.2010.
Judy Niemack
JUDY NIEMACK - RADIONICA ZA VOKALISTE!!

VRIJEME: 8 - 9.5.2010. (10-17h)
MJESTO: ZAGREBAČKI CENTAR ZA NEZAVISNU KULTURU I MLADE (Kneza Mislava 11/1)
KOTIZACIJA: 900 KN (2 dana) // 450kn (1 dan)

BROJ MJESTA OGRANIČEN!!

PRIJAVE ŠALJITE NA: info@jazzart.hr (pošaljite nam IME, PREZIME, PJEVAČKO ISKUSTVO KOJE IMATE I KONTAKT TELEFON!)

UPLATITE KOTIZACIJU UTORKOM I ČETVRTKOM OD 12 DO 16h U KNEZA MISLAVA 11/I ILI NA RAČUN UDRUGE JAZZART (PO PRIJAVI E-MAILOM ŠALJEMO UPUTE).


U suradnji s Američkom ambasadom u Zagrebu i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, udruga JAZZart poziva sve zainteresirane za jazz pjevanje da se prijave na radionicu američke jazz vokalistice - Judy Niemack. Radionica se trebala održati 17. i 18. travnja, no zbog vulkanske prašine koja je onemogućila dolazak vokalistice je odgođena za 8. i 9. svibanj i održat će se u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11/I). Zainteresirani se mogu prijaviti putem maila udruge JAZZart - info@jazzart.hr sa svim potrebnim informacijama te uplatiti kotizaciju za radionicu. Broj sudionika je ograničen radi kvalitetnijeg rada sa mentoricom, te prijavljeni mogu sudjelovati jedan ili dva dana što je potrebno navesti u prijavi.


OPIS RADIONICE I INFO O JUDY NIEMACK

Judy Niemack će raditi intenzivno s 8-10 vokalista ova dva dana po 6h (s pauzom za ručak). Radit će se niz vokalnih i slušnih vježbi za svakodnevnu vježbu te će svakog polaznika pojedinačno usmjeriti tijekom radionice. Svaki pjevač će dobiti priliku izvesti baladu ili medium tempo jazz standard na radionici te će raditi na predstavljanju pjesme, stilskoj izvedbi i improvizaciji uz mentoricu - Judy Niemack. Preporučamo vokalistima da odaberu 2-3 pjesme na kojima bi htjeli raditi.

Judy podučava vokalnu tehniku, jazz pjevanje i improvizaciju za pjevače od 1977. godine. Vrsna instruktorica i pedagogica, sada vodi odjel za vokalni jazz na glazbenim konzervatorijima u Njemačkoj i Španjolskoj. Berlinski Jazz Institut i Musikene u San Sebastianu u Španjolskoj. Pokrenula je odjel za vokalni jazz na Berlinskoj školi "Hanns Eisler Hochshule für Musik" 1995. godine te drži redovito radionice i master classove iz vokalne improvizacije, višeglasja i interpretacije. Počinje davati satove iz pjevanja nakon preseljenja u New York 1977, i vrlo brzo je počela zamijenjivati Sheilu Jordan na New York City College-u. 1985. godine je pozvana da se priključi kao profesorica naLong Island sveučilištu u Brooklynu pod vodstvom saksofonista Peta Yellina. Nakon toga podučava nekoliko godina na New School for Jazz. Predaje već 19 godina na ljetnom jazz kampu za vokaliste u Illinoisu od Janice Borla (Summer Vocal Jazz Camp - Naperville, Illinois), te je predavala na jazz radionicama sveučillišta Stanford uz Madeline Eastman, na vokalnim radionicama Cathy Segal-Garcia, na William Patterson Sveučilištu (N.J.), te na Purchase University (New York).

Osim što je izvrsna u podučavanju, Judy Niemack je vrsna vokalistica koja dobiva samo besprijekorne kritike.
"Ako želite znati što jazz pjevanje uistinu može biti (a rijetko jest), poslušajte Judy Niemack... Ona je glazbenica u pravom smislu, koja izvrsno vlada svojim instrumentom (koji je ujedno i prekrasan), koja je odabrala svoj jezik i izgradila svoj stil", Dan Morgenstern

Kroz svoju karijeru ostvarila je brojne uspjehe kao vokalistica, edukatorica, tekstopisac, skladateljica i inspiracija mlađima jazz vokalistima. Uz sve što je dosad postigla, ostavlja dojam da najbolje tek stiže. "Volim standarde i izvodim ih cijeli život, ali ovo je nova era i vrijeme je za stvaranje nove glazbe," kaže Niemack. "Otvorena sam za sve vrste vokalne improvizacije i želim vladati umijeću glazbe te pogurati umjetničko djelo na više razine." Zbog svojeg prekrasnog glasa, neustrašivog improviziranja, impresivnog glazbenog umijeća i raznovrsnosti, Niemack je surađivala s brojnim imenima svjetske jazz scene, kao što su pijanisti Fred Hersch, Kenny Werner, Cedar Walton, Kenny Barron, Jim McNeely, Steve Kuhn, Kirk Lightsey i Kirk Nurock, saksofonisti Lee Konitz, Joe Lovano i James Moody, izvrstan harmonikaš Toots Thielemans, trubač/krilničar Clark Terry, basisti Ray Drummond i Eddie Gomez, bubnjari Billy Higgins, Joey Baron, Billy Hart i Adam Nussbaum, the New York Voices, WDR Big Band, i gitarist Jeanfrancois Prins, koji je ujedno i njen suprug s kojim surađuje od 1992. U svakom slučaju, vrijedi poslušati!

Radionica će biti popraćena koncertom Judy Niemack i sudionika radionice o kojem ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Više o Judy Niemack:
http://www.judyniemack.com/
http://www.myspace.com/judyniemack

Udruga za promicanje jazz glazbe i kulture - JAZZart

Fax: +385 1 55 60 779
E: info@jazzart.hr
W: www.jazzart.hr
Twitter: http://twitter.com/udrugajazzart
Youtube: http://www.youtube.com/jazzart2008
Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=227530959541&ref=ts


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja