Program - 17. Međunarodni dani jazza

Datum objave:
23.10.2007.Utorak 23.10.
Geoff Eales Piano Solo (UK)
Inspirativan i sugestivan, Velški pijanist Geoff Eales jedna je od dobro čuvanih tajni svog naroda. Na svom prvom nastupu u Hrvatskoj predstavit će svoju viziju jazz pijanizma, koju karakterizira šetnja kroz mnoge stilove.

Francesco Cafiso Quartet (I)
Kad je Wynton Marsalis 2002. godine čuo 13-godišnjeg saksofonista sa Sicilije, proglasio ga je najvećim talentom u drugom stoljeću jazza i odmah ga poveo sa sobom na turneju. Danas Francesco ima 18 godina, svirao je na najznačajnijim festivalima svijeta i s mnogim živućim legendama jazza.

Srijeda, 24.10.
Namaste (F)
Iz Marseilla dolazi nam mladi francuski sastav Namaste kojeg vodi skladatelj i pijanist Cyril Benhamou. Iako djeluju samo tri godine, bilježe značajne nastupe na francuskoj jazz i alternativnoj sceni.

Dave Stapleton Quintet (UK)
Iz Velsa također dolazi i mladi pijanist Dave Stapleton koji je, zajedno sa svojim kvintetom, proglašen novom nadom britanskog jazza. Ovaj tipičan neobop sastav također koristi slobodnu improvizaciju, ali i rock te suvremenu ozbiljnu glazbu kao svoj izražaj.

Četvrtak, 25.10.
Mirokado Kvartet
Uvijek aktivan, mutiinstrumentalist i skladatelj Miro Kadoić ovog puta će se predstaviti sa svojom novom formacijom, i izvesti autorski program netom snimljen u jednom od prestižnih londonskih studija.

Nouvelle Cuisine Big Band: Mozart Revisited (A)
Austrijski «pomaknuti» big band obilježio je 250. obljetnicu Mozartova rođenja programom originalnih skladbi na teme velikog majstora. Besmrtnost Mozartove glazbe pronosi ovaj uspjeli crossover program kao trajnu vrijednost, a naš festival dovodi ga u Hrvatsku.

Petak, 26.10.
Juvavum Brass featuring James Morrison (A/AUS)
Zvijezda ovogodišnjeg festivala, australski trubač i multiinstrumentalist James Morrison, na svom prvom koncertu u Hrvatskoj nastupit će uz velemajstore – limene puhače iz Salzburga.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja