Program - 22. jazz.hr/proljeće

Datum objave:
17.04.2012.


Mala dvorana Vatroslava Lisinskog
17. - 20. travanj 2012.

utorak, 17.4.
Josip Meixner, klavir
Životni put vodio je Josipa Meixnera iz Siska preko Zagreba i Los Angelesa u Beč, gdje se etablirao kao jedan od vodećih klavirista i producenata event scene. Njegovo duboko uporište u tradiciji jazza garancija je vrhunskog koncerta za zagrebačku publiku.

Alex Sipiagin Quartet
Aleksander Sipiagin, truba i krilnica
Miša Ciganov, klavir
Boris Kozlov, kontrabas
Donald Edwards, bubnjevi
Talentirani ruski trubač s njujorškom adresom, toplog i bogatog tona, skladatelj je inovativnih kompozicija koji ne zaboravlja tradicijske korijene. Kao band-lider dolazi nam u društvu jednako vještih kolega s kojima, između ostalog, djeluje i u kultnom Mingus Big Bandu.


srijeda, 18.4.
Radio.String.Quartet.Vienna: Zawinul Report
Bernie Mallinger i Ingmar Jenner, violine
Cynthia Liao, viola
Asja Valčić, violončelo
Peter Moritz, tonski tehnicar
Nimalo klasičan gudački kvartet izborio se za svoje jedinstveno mjesto u gradu s najvećim brojem gudačkih kvarteta po glavi stanovnika - brišući granice između klasike i jazza i uključujući nove medije u svoj instrumentarij. Programom „Zawinul Report" obilježavaju 80. obljetnicu rođenja Joe Zawinula, jednog od najznačajnijih austrijskih glazbenika, utemeljitelja kultnog „Weather Reporta".

Scharf Club
Mario Igrec, akustična gitara
Miljenko Puljić, violina
Ante Reljić, glasovir, aranžer
Ranko Purić, bugarija
Nenad Jura Vrandečić, kontrabas
Scharf club je pomalo neobičan spoj klasičnih i narodnih instrumenata s jazz / swing zvukom. Ovi iskusni glazbenici svoj zvuk su stapali na raznim projektima i susretali se na glazbenoj sceni u raznim konstelacijama. Poznati su im mnogi žanrovi, ali najradije sviraju swing i jazz standarde.


četvrtak, 19.4.
Nove nade jazza «Marjan Marjanović»
Tradicionalna smotra novih lica hrvatskog jazza.

Miro Kadoić Kvartet
Miro Kadoić, saksofoni
Blaž Jurjevčič, klavir
Nikola Matošić, bas
Gašper Bertoncelj, bubnjevi
Miro Kadoić uvijek je rado viđen gost kako na domaćim tako i na svjetskim pozornicama, a na koncertu 19. travnja predstavit će svoj novi CD Free point s već uigranim bendom. Vrijedi istaći da ovaj marljivi i svestrani glazbenik svoj životni jubilej obilježava koncertom svog matičnog ansambla, Jazz orkestra HRTa.


petak, 20.4.
Ignacio Berroa Trio
Martin Bejerano, klavir
Edward Perez, bas
Ignacio Berroa, bubnjevi
Nakon što je 2006. godine oduševio zagrebačku publiku dvostrukim nastupom s Big Bandom HRT i s vlastitim kvartetom, dugogodišnji „kućni" bubnjar Dizzyja Gillespiea vraća se u Hrvatsku s novim suradnicima.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja