BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA

Datum objave:
25.12.2014.
Autor:
Aquarius Records

BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA
Jazziana Croatica Big Band
(Aquarius Records CD 537-14)
NOVO U PRODAJI!

Borna_Sercars_Jazziana_Croatica_2014_Jazziana_Croatica_Big_Band_Mp3.zip
Size: 141.8 MB
http://goo.gl/CleVwf

Borna_Sercars_Jazziana_Croatica_2014_Jazziana_Croatica_Big_Band_Wav.zip
Size: 587.2 MB
http://goo.gl/V6yT6W

POPIS PJESAMA:
1. New Red Dwarf
2. Bread of Stones
3. Playing the Victim
4. Nehay
5. Vaganac
6. Kolo
7. Nostalgia
8. Griffon Vulture
9. Moreška
10. Balkanika


Borna Šercar's  Jazziana Croatica su:
Vojkan Jocić - sax
Zvjezdan Ružić - klavir
Tihomir Hojsak - kontrabas
Borna Šercar - bubnjevi
 
Ansambl osnovan 2009.godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove "standarde" u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski. Na repertoaru su orginalne skladbe i obrade nekih poznatih narodnih tema što ih susrećemo u klasičnoj glazbi (primjer: Gotovac-Ero, Bersa-Sunčana polja, Marjane itd. ). Do sada su nastupali diljem Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku... na danima hrvatske glazbe u Beču, Budimpešti, Trstu, Minhenu, Los Angelesu, Parizu itd.
Krajem svibnja 2010. godine izašao  je prvi nosač zvuka pod nazivom "A Little Book Of Notes" za Aquarius Records a recenziju albuma napisao je pokojni Boško Petrović. Prvi nosač zvuka nagrađen je 2011. godine prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin. U proljeće 2012.g. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan, za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010/2011.godine, na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske, skladane baš za ovaj ansambl. Drugi album „Nehaj" izašao u ljeto 2013.g. nominiran je u tri kategorije za Porin, a nagradu su osvojili za skladbu "Melancholy".
U jesen 2014. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band" također u izdanju Aquarius Records. U realizaciju su bili uključeni najbolji jazz glazbenici i aranžeri mlađeg naraštaja - među ostalima Luka Žužić, Andreas Marinello, Zoran Majstorović, Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Miron Hauser, Marin Ferketin, Zvonimir Šestak, Robert Vrbančić, Mario Bočić... Ružić i Hojsak su se također okušali kao aranžeri, a kao gosti/solisti tu su Hrvoje Rupčić, Elvis Penava i Branko Sterpin. Poseban pak gost na novom nosaču zvuka Jazziane je slavni saksofonist Ernie Watts.
Ideja da Watts bude gost na trećem albumu Jazziane dosla je od glazbenog producenta Saše Wozdeckog, a nakon što mu je Borna Šercar poslao mail sa snimkama, dogovorena je suradnja.

 
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja