The Rosenberg Trio nastupa u Lisinskom

The Rosenberg Trio Gypsy Jazz, gost na gitari: Mate Matišić, 20. 4. 2015. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
The Rosenberg Trio nastupa u Lisinskom
Datum objave:
28.02.2015.

Gitaristički virtuoz Stochelo Rosenberg kojem je Guitarist Magazine 2012. dodijelio prestižnu nagradu Zlatna gitara, zajedno sa svojim bratićima Nous'cheom i Nooniejem osnovao je Rosenberg Trio. Osim kao voditelj briljantnog jazz sastava, Stochelo Rosenberg podjednako je uspješan skladatelj čija djela izvode i mnogi drugi glazbenici. Nizozemski trio koji djeluje na relaciji Amsterdam – Pariz, nastavlja francusku tradiciju gypsy jazza (jazz manouche) iz prve polovice 20. stoljeća. Oslanjaju se na znamenitu ostavštinu Djanga Reinhardta i zlatno doba pariškog hot club jazz stila što su ga nezaboravnim učinili i braća Baro, Sarane i Matelo Ferret. Virtuozi i strastveni glazbenici kombiniraju swing artikulaciju s tamnijom romskoj glazbi bližom kromatikom stvarajući nezaboravne izvedbe koje oduševljavaju publiku diljem svijeta.Od nastupa na Django Reinhardt festivalu u Samois sur Seine i objave prvog CD-a „Seresta“,  Rosenberg Trio postao je jedna od najvećih svjetskih jazz senzacija. Gosti su najvećih svjetskih pozornica, a njihova diskografija obuhvaća više od 60 CD i DVD nosača zvuka. 

 

Sastav The Rosenberg Trio koji je postao sinonim za gypsy jazz ili jazz manouche 20. travnja stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog! Gitaristički virtuoz Stochelo Rosenberg kojem je Guitarist Magazine 2012. dodijelio prestižnu nagradu Zlatna gitara, zajedno sa svojim bratićima Nous'cheom i Nonniejem osnovao je The Rosenberg Trio. Osim kao voditelj briljantnog jazz sastava, Stochelo Rosenberg podjednako je uspješan skladatelj čija djela izvode i mnogi drugi glazbenici. Nizozemski trio koji djeluje na relaciji Amsterdam – Pariz, nastavlja francusku tradiciju gypsy jazza (jazz manouche) iz prve polovice 20. stoljeća. Oslanjaju se na znamenitu ostavštinu Djanga Reinhardta i zlatno doba pariškog hot club jazz stila što su ga nezaboravnim učinili i braća Baro, Sarane i Matelo Ferret. Virtuozi i strastveni glazbenici kombiniraju swing artikulaciju s tamnijom, romskoj glazbi bližom kromatikom stvarajući nezaboravne izvedbe koje oduševljavaju i izazivaju ovacije publike diljem svijeta. Od nastupa na Django Reinhardt festivalu u Samois sur Seine i objave prvog CD-a „Seresta“, Rosenberg Trio postao je jedna od najvećih jazz senzacija. Gosti su najvećih svjetskih pozornica, a njihova diskografija obuhvaća više od 60 CD i DVD nosača zvuka. 

Stochelo Rosenberg – solo gitara
Nous'che Rosenberg – ritam gitara
Nonnie Rosenberg – kontrabas

Ulaznice potražite u Aquarius Music Shopu - Varšavska 13, na blagajni Lisinskog i putem www.ulaznice.hr
Cijene ulaznica: 120/140/160/190 kn. 

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja