Oregon u Zagrebu bez Glena Moorea, ali s Paolinom Dalla Portom

Oregon u Zagrebu bez Glena Moorea, ali s Paolinom Dalla Portom
Datum objave:
01.04.2015.

Ugledni američki jazz sastav Oregon, čiji će se koncert u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održati 9. travnja, stiže u Zagreb u ponešto izmijenjenom sastavu. Jedan od osnivača, basist Glen Moore odlučio je napustiti band, a njegovo mjesto zauzet će cijenjeni talijanski basist Paolino Dalla Porta.

Glen Moore odlučio je trajno napustiti Oregon, sastav koji je 1971. osnovao zajedno s Paulom McCandlessom (oboa, engleski rog i saksofon) i Ralphom Townerom (gitara, klavir i sintesajzer). Moore je pojasnio da želi slijediti svoj vlastiti glazbeni put i više vremena provoditi s obitelji. 

Oregon nastavlja svoju proljetnu turneju, koja uključuje i nastup u Zagrebu, s dugogodišnjim članom, udaraljkašem Markom Walkerom, i novim basistom Paolinom Dalla Portom. Dalla Porta je svjetski poznati basist koji je već surađivao s Paulom McCandlessom na nekoliko projekata. Njegov je senzibilitet vrlo sličan glazbi koju svira Oregon, pa je spremno prihvatio poziv da se pridruži bandu.

Oregon već više od 40 godina oduševljava ljubitelje jazza diljem svijeta, a nastupili su, među ostalima, u Carnegie Hallu, Lincoln Centeru, u bečkoj Mozartsaal, dvorani berlinske filharmonije te na svim važnijim svjetskim jazz festivalima od SAD-a, preko Europe do Afrike i Azije. U Moskvi su zajedno sa Simfonijskim orkerstrom Čajkovski 1999. godine snimili album „Oregon in Moscow“, koji je bio nominiran za Grammyja u četiri kategorije.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja