JAZZ LAB UTORAK, radionice travanj 2015

RADIONICE u SC-u od 17,00 -20,00 sati
JAZZ LAB UTORAK, radionice travanj 2015
Datum objave:
10.04.2015.

Muzička akademija u Zagrebu, Hrvatska glazbena mladež i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu- Kultura promjene

 

Mjesto održavanja: Studentski centar, Savska 25, Zagreb

 

Radionice su BESPLATNE i  namijenjene svim zainteresiranima

 

 

14.04.2015. – voditelj:  Ante Gello, gitara -  “Mala Jazz manufaktura – SC  dvorana MM

                         

21.04.2015. – voditelj:   Kruno Levačić, bubnjevi – “Jezik ritma” – SC dvorana MM   

 

28.04.2015. – voditeljica:  Maja Savić,vokal- “Sing Jazz”-  SC  dvorana MM

                                         

O radionici: početnički stupanj za one koji žele naučiti pjevati jazz, osnove I karakteristika jazz pjevanja. Radionica I slušaonica

 

 

INFO : hgm@hgm.hr 01/6111600

 

Biografije voditelja:

 

ANTE GELO:

 

Gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo je diplomirao jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu. Godine 2001. upisao je magisterij na istom fakultetu, smjer kompozicija i aranžiranje. Tijekom karijere nastupao je na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj, te na koncertima u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Italiji, Južnoj Americi i drugim zemljama. Vodi vlastiti Geloland ansambl, stalni je član Amorosi Flashophone Banda, jazz-fusion sastava Combinate i Boilers All Starsa, a surađivao je i s Tamarom Obrovac, Leeom Harperom, Albertom Marsicom, Matijom Dedićem, Gabi Novak, Davidom Gazarovim i brojnim drugim glazbenicima. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz skladbu 'Tea For Three', te nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Djeluje i kao jazz edukator.

 

KRUNO LEVAČIĆ:

 

Rođen u Zagrebu 1957. godine, samouk bubnjar, jazz počinje slušati već u djetinjstvu, a javno nastupa od 1974. Od 1989. počinje povremeno  svirati u Njemačkoj, a od 1991. do 1996. živi i radi u Koelnu.

Od '96. do danas snimao je i nastupao s mnogim domaćim i stranim glazbenicima te orkestrima: Charlie Mariano, Gramelot Ensemble, Charles  Gayle, Matija Dedić, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Greg Cohen, Thomas Clausen, Simone Zanchini, WDR Big Band, Ferenz  Snetberger, Ralph Alessi, Joachim Ulrich Orchestra, Achim Kaufman, Gianni Basso, Duško Gojković, Boilers Quartet, Saša Nestorović, Zoltan  Lanzos, Nicolas Simion, Renato Rožić, Vasko Atanasovski itd. Snimio više od 80 albuma raznih izvođača.

 

MAJA SAVIĆ:

 

Maja Savić se bavi glazbom od svoje sedme godine, profesionalno 14 godina a isključivo jazz i brazilskom glazbom zadnjih 8 godina. Školovala se u Portugalu, Španjolskoj, Londonu, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni kod profesionalnih pedagoga i glazbenika kao što su Deborah J. Carter, Deborah Brown, Judy Niemack, Miles Griffith, Ze Eduardo, Shawnn Monteiro, Guillermo Rozenthuler, Georgia Dias (Alexander technique), Romy Camerun, Mirela Brnetić i mnogi drugi. Od klasičnog obrazovanja, učila je i jazz teoriju, harmoniju, aranžiranje, scat i vrste improvizacije, vježbe opuštanja, oslobađanja straha, puštanje glasa, rad na tijelu i glasu, putem raznih radionica, tečajeva, privatnih obuka i sl. Njena metoda obuhvaća klasični pristup tehnici glasa, uz dodatni rad na tijelu i opuštanju, praktični i teorijski rad na cjelovitom pjevanju jazz glazbe te rad na interpretaciji. Taj pristup se može primjeniti i na druge glazbene stilove jer je svrha postići vlastiti izričaj i slobodnu interpretaciju.

 

Više informacija o Maji Savić: www.majasavic.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja