Počeli redovni upisi na 2. Hrvatsku flautističku akademiju

Počeli redovni upisi na  2. Hrvatsku flautističku akademiju
Datum objave:
13.05.2015.

Download OFFICIAL PRESS 2nd Croatia Flute Academy.pdf

 

 

Krenuli su upisi po redovnoj cijeni za flautistički događaj godine (mediji ga nazivaju još i „rajem za flautiste“): 2. Hrvatska flautistička akademija - CROATIA FLUTE ACADEMY 2015. Ovaj međunarodni seminar za flautiste traje punih tjedan dana i predstavlja ponajbolje svjetske izvođače i pedagoge koji će na jednom mjestu, u Karlovcu (Gradsko kazalište „Zorin dom“) podučavati učenike  i studente flaute iz čitavog svijeta, ali i njihove nastavnike i profesore.

 

Posebnost ove manifestacije krije se u činjenici da u Europi dosad nije postojala ljetna škola za flautiste koja nudi polaznicima mogućnost usavršavanja u glazbenim pravcima izvan klasične glazbe. Naime, osim rada na klasičnom repertoaru i tehnikama na najvišem nivou uz mentore iz Francuske (Pierre-Yves Artaud, Gaspar Hoyos), u Karlovcu se nudi i mogućnost savladanja osnova tehnika jazz flaute i improvizacije (iz Njujorka dolazi Andrea Brachfeld „jedna od ponajboljih svjetskih jazz flautistica (DownBeat)“, a umjetnički voditelj Damjan Krajačić magistrirao je afro-kubansku flautu u Los Angelesu pa polaznicima nudi usavršavanja u latinoameričkoj glazbi uz latin-jazz combo uživo!

 

No, to nije sve. Ove godine se predavačima pridružuje i globalni fenomen, mladi flautistički Superstar Jasmine Choi, Koreanka sa švicarskom adresom, prva flautistica svijeta s više od milijun pogleda na youtube-u, prva flauta Bečkih simfoničara i Cincinnati Symphony Orchestra te umjetnica iza koje su četiri izdana solistička albuma za SONY Masterworks, a posljednji su peti preko Kickstarter internetske kampanje financirali sami fanovi i štovatelji diljem svijeta! (i u ovome je Jasmine prva, budući dosad nije zabilježeno da jedan klasični flautist preko interneta privuče ulaganja veća od 100.000,00 eura za jedan solistički projekt!) Treba li napominjati da je ona najmlađa od svih predavača ove godine u Karlovcu?

 

Ima još novosti.  Hrvatska flautistička akademije u partnerstvu s francuskim konzervatorijem Ecole Normale de Musique Alfred Cortot-Paris ove godine nudi PUNU STIPENDIJU za jednogodišnje usavršavanje u Parizu! Riječ je o netom osnovanom CFA-EcoleNormale natjecanju „Osvoji stipendiju za Pariz!“ koje će se održati za trajanja seminara u Karlovcu. Mogu se prijaviti svi flautisti i flautistice bez obzira na prethodno iskustvo, a natjecanje je u dva kruga. Za prvi (eliminacijski) krug kandidat priprema dva djela PO VLASTITOM IZBORU (3-5 minuta trajanja svaki, stilski neograničeno: može iz klasičnog repertoara, jazza, pop glazbe, elektronika, uz glasovir ili bez itd). Kandidati s najviše postignutih bodova zatim idu u drugi krug (finale) a od njih će se tražiti izvedba Mozartovog Koncerta za flautu u D-duru (prvi i drugi stavak uz kadence po izboru). Žiri čine svi ovogodišnji predavači akademije, a predsjeda Pierre-Yves Artaud, dugogodišnji profesor flaute na Conservatoire national superieur de musique u Parizu koji laureata natjecanja ovime zapravo i prima u svoju vlastitu klasu učenika u Parizu.

 

Prijave za seminar vrše se isključivo na email croatiafluteacademy@gmail.com a više informacija možete naći na web-stranici www.croatiafluteacademy.com FB/fluteacademy ili na Twitteru.

 

2. Hrvatska flautistička akademija - CROATIA FLUTE ACADEMY održava se od 5.-12. 07.2015 u Karlovcu, u produkciji Petar Ćurić agencije u suradnji s Gradskim kazalištem „Zorin dom“ te sponzorima Flavtelje Ljubljana-Daminelli Pietro Slovenija, Fluteland.com, Hrvatska glazbena unija i Franc Arman vina.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja