Tamara Obrovac i Transhistria ensemble predstavljaju novi album!

Koncertna promocija albuma održati će se 28.5.2015., u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u sklopu jazz.hr ciklusa, kada će biti moguće i kupiti album, koji u Hrvatskoj izlazi u ograničenoj nakladi, u izdanju Umjetničke organizacije Transhistria ensemble, a biti će do daljnjega dostupan isključivo na koncertima.
Tamara Obrovac i Transhistria ensemble predstavljaju novi album!

"Canto amoroso" naziv je novog albuma naše poznate jazz glazbenice Tamare Obrovac i njenog Transhistria ensemble-a.

Album je snimljen u jednom dahu u vrhunskom Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih dijalekata.

Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata; Istriotskom, Istrorumunjskom, Istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za istoimenu naslovnu skladbu albuma “Canto amoroso”, koju možete poslušati na slijedećem linku:

https://soundcloud.com/tamara-obrovac/sets/canto-amoroso-new-cd

 

Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemble-a "Daleko je ..." iz 2006. godine, uslijedili su električni “Neću više jazz kantati” (2009.), te klasikom obojeni album “Madirosa” (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom.

U lipnju 2014. izašao je odlično prihvaćen album “Ulika revival” Tamara Obrovac quarteta, a albumom “Canto amoroso” Tamara se vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria ensemble-a, kojeg čine: Tamara Obrovac - glas, skladbe / Uroš Rakovec - gitara, mandola / Fausto Beccalossi - harmonika / Žiga Golob - kontrabas / Krunoslav Levačić - bubnjevi.

 

 

 

Na novom CD-u naći će se i skladba "Se me ra morta privari" (“Ako me smrt prevari”) na neobičnom i zanimljivom Istrorumunjskom (Žejanskom i Vlaškom) dijalektu. Autorica teksta za spomenutu pjesmu je pjesnikinja Silvana Brkarić Krculić, a live izvedbu s koncerta u Istarskom Narodnom kazalištu u Puli možete pogledati na slijedećem linku: https://youtu.be/gOF9dYPRcak?list=PL81A63E463FDDA985

 

Tijekom ljeta band će održati seriju koncerata u Hrvatskoj nakon koje je planirana promocija u ostalim zemljama regije te u inozemstvu.

 

  "Canto amoroso" koncertni tour :

 

 

  •    28.5.2015. Lisinski, jazz.hr ciklus
  •    29.5.2015. Jazz Festival Samobor
  •    20.6.2015. Bjelovar, Terezijana
  •    20.8.2015. Pula, Kaštel
  •    21.8.2015. Opatija, Hotel Kvarner
  •    04.9.2015. Dubrovnik, Park Orsula
  •    05.9.2015. Jazz Festival Herceg Novi (ME)

 

Osvrt na album Davora Hrvoja >>>

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja