Dina e Mel na Le Petit Pierre Jazz festivalu u Francuskoj

Dina e Mel na  Le Petit Pierre Jazz festivalu u Francuskoj

Dina e Mel, Zadranke očarane brazilskom glazbom općenito, a osobito bossa novom i sambom, po prvi puta odlaze predstaviti svoj trogodišnji rad izvan granica Hrvatske.

Njihovu kvalitetu prepoznali su selektori jazz festivala La Petite - Pierre koji se održava u pokrajini Lorraine u Vogezima, točnije u parku prirode „Parc naturel régional des Vosges du Nord“ u istoimenom gradu La Petite – Pierre.

Među imenima kao što su Kyle Eastwood, Trio Rosenberg, Eliane Elias, Chucho Valdés i brojni drugi u glavnom dijelu programa, sami vrhunac takozvanog off programa činit će upravo koncert gitaristice i pjevačice, Dine e Mel.

Područjem kojim se bave čini ih jedinstvenima na području Hrvatske u kojoj su nastupale na Liburnia Jazz festivalu, festivalu Zadar Classic Open Air, u KD V. Lisinski, Ljetu na Strossu, gostovale na Visu, Pagu, Dugom otoku, Šibeniku …

Iako djeluju i u formaciji benda s Josipom Marcelićem na kontrabasu i Nikolom Vidovićem, inače bubnjarom TBF-a, na udaraljkama, Dina e Mel u Francusku odlaze kao duo. 

Program kojeg će predstaviti nazvale su Bossa Nova Adriatica, a čine ga njihovi vlastiti aranžmani manje poznatih brazilskih pjesama.

 

Prijevod francuskog teksta iz kataloga festivala:

 

Dina e Mel je bossa nova jazz sastav, koju čine pjevačica mezzo (Dina) i klasična gitaristica (Mel), iz Zadra (Hrvatska). Dvije glazbenice imaju klasičnu naobrazbu (akademija) i snažno su angažirane u glazbenom životu. Melita je član Zagrebačkog gitarističkog kvarteta koji djeluje na međunarodnoj razini. Dina e  Mel sviraju standarde brazilske glazbe, ali također i zaboravljene ili manje poznate brazilske pjesme. Njihov klasični pristup i mediteranska melankolija, stvaraju njihov jedinstveni stil. One nas uranjaju u putovanje u srce Južne Amerike i u otkrivanje snažnog intenziteta popularne brazilske glazbe. Hrvatski duo će se po prvi puta predstaviti u Francuskoj na festivalu  La Petite Pierre, 12. i 13. kolovoza 2015.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja