Najpopularniji i najtraženiji big band na svijetu na ljetnoj turneji u Hrvatskoj!

Legendarni Glenn Miller bio je jedan od najuspješnijih vođa sastava u 30-ima i 40-ima, u eri Swinga. Niz hitova bez premca, stalan utjecaj na radijsko emitiranje i privlačenje pozornosti na teatre, hotele i plesne paviljone izgradili su i održali zamah popularnosti.
Najpopularniji i najtraženiji big band na svijetu na ljetnoj turneji u Hrvatskoj!
 “A band ought to have a sound all of its own.  It ought to have a personality.”
Glenn Miller
 
 
 
Adriatic Tour 2015

Nedjelja, 9. kolovoza 2015. u 21 h – Arena / Pula

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2015. u 21 h – Forum / Zadar

Utorak, 11. kolovoza 2015. u 21 h – Splitsko ljeto, Prokurative / Split

Četvrtak, 13. kolovoza 2015. u 21 h – Avditorij, Portorož, SI

 

Promatrajući kulturno-zabavne događaje u vrijeme turističke sezone na Jadranu među programima može se primjetiti nedostatak sadržaja za ozbiljnije  posjetitelje.
U tome kontekstu, među brojnim raznovrsnim događanjima – koncertima i festivalima različitih glazbenih formi, kazališnim predstavama, filmskim festivalima, izložbama, etno priredbama, te drugim manifestacijama – zadovoljstvo nam je najaviti ljetnu turneju Glenn Miller Orchestra u Hrvatskoj.

U kolovozu, u sklopu jadranske turneje „Adriatic Tour 2015“ - po prvi puta, Glenn Miller Orchestra gostovat će u Puli 9. kolovoza, u Zadru 10. kolovoza i Splitu 11. kolovoza, te u Portorožu (Slovenija) 13. kolovoza 2015.

Njihov unikatan, prepoznatljiv zvuk baziran je na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona. Karakterističan zvuk nastao je slučajno. Tijekom jednog koncerta, glazbenik na prvoj trubi ozlijedio je usnicu, pa je njegove dionice zamijenio klarinet – i tako se rodio prepoznatljiv zvuk Glenn Miller Orchestra.

Tijekom ovogodišnjeg rasplesanog ljeta, uživat ćemo u legendarnim skladbama Moonlight Serenade, Somewhere Over the Rainbow, In the Mood, Rhapsody in Blue, Chattanooga Choo Choo... Njihov bogati repertoar danas broji stotine skladbi.

Sadašnji „Glenn Miller Orchestra“ nastao je 1956. godine i od tada je konstantno na turnejama, imajući u prosjeku 300 live nastupa godišnje i više od stotine tisuća posjetitelja diljem svijeta.

Danas je prošlo više od 60 godina otkad je publika po prvi put zavoljela karakteristični Glenn Miller zvuk.
Na „Adriatic Tour 2015“, „Glenn Miller Orchestra“ će nastupiti vođen Nizozemcem Willom Saldenom, ravnateljem orkestra za Europu.

Ulaznice za prvi koncert „Adriatic tour 2015“ - kreću u prodaju u sustavu Eventima – od ponedjeljka 18. svibnja!
Poseban detalj za pulsku „Arenu“ - vezan je uz ulaznice za ložu, koje će posjetiteljima omogućiti poklon piće po izboru.

Početak svih koncerata, najavljen je za 21 sat.
 
Za sve informacije u svezi Adriatic tour Glenn Miller Orchestra, kontaktirajte nas na sljedeću e-mail adresu: promocija.akreditacije@gmail.com ili na broj telefona +385 91 272 7755.
Molimo Vas, ovu informaciju objavite u Vašim medijima. 
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja