9. OFF Jazz & Blues Festival, Šibenik

9. OFF Jazz & Blues Festival, Šibenik
Datum objave:
02.07.2015.

9. OFF Jazz & Blues Festival, Šibenik
16.-18. srpanj 2015.

 

Četvrtak, 16. srpnja

Borna Šercar’s Jazziana Croatica
Zagrebački pjesnik, slikar i bubnjar Borna Šercar osnovao j ansambl Jazziana Croatica 2009. godine, koji se u šest godina postojanja već može pohvaliti nastupima u Parizu, Beču, Budimpešti, Trstu, pa čak i u Los Angelesu te s nekoliko nominacija za nagradu Porin. Nakon prošlogodišnjeg koncerta u Lisinskom u Zagrebu, mediji su pisali o „neprocjenjivom glazbenom doživljaju“. Okosnica njihove glazbe je jazz, koji ovi vrsni glazbenici vješto kombiniraju s elementima rocka, funka i etna. Osim Šercara na bubnjevima, bend čine Ante Gelo (gitara), Vojkan Jocić (saksofon), Zvjezdan Ružić (piano) i Tihomir Hojsak (bas).

Mostar Sevdah Reunion
Čuveni sevdah projekt Dragog Šestića iz Mostara, čiji se glazbeni izričaj sastoji od sevdaha, savdalinki i romske glazbe, u medijima opisan kao „balkanski blues“. Mostar Sevdah Reunion djeuje od kraja devedesetih, ima osam albuma, međunarodnu slavu, a recenziju njihovog posljednjeg CD-a iz 2014. „Tales From a Forgotten City“ novinar britanskog word-music magazina Songlines završio je rečenicom: „Top of the world!“ Sastav čine: Mišo Petrović (gitara), Sandi Duraković (gitara), Nermin Alukić (vokal),Vanja Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (glasovir) i Senad Trnovac (bubnjevi).

Petak, 17. srpnja

Matija Dedić & Šimun Matišić
Jazz duo Dedić- Matišić vjerojatno je najzanimljivija glazbena suradnja koja se mogla dogoditi na ovim prostorima. Iako ne pripadaju istoj generaciji glazbenika, obojica baštine istu jazz tradiciju i uzore čiju će glazbu predstaviti na svom prvom zajedničkom nastupu na OFF festivalu. Matija Dedić naš je nedvojbeno najbolji jazz pijanist koji je u svom dosadašnjem radu nastupao s hrvatskim i inozemnim vrhunskom glazbenicima. Dobitnik je mnogih glazbenih priznanja za svoj dosadašnji rad, a njegova suradnja sa Šimunom Matišićem (vibrafon) dokazuje da su najbolji glazbenici ujedno i najotvoreniji za suradnju s onima koji tek dolaze na glazbenu scenu.

Croatia Rosenberg Trio
Nizozemac Stochelo Rosenberg vjerojatno je najveća zvijezda u devetogodišnjoj povijesti OFF festivala. S reputacijom najboljeg gypsy-swing gitarista na svijetu, Rosenberg će u Šibeniku nastupiti s dvojicom vrhunskih hrvatskih glazbenika: gitaristom Matom Matišićem i kontrabasistom Juricom Štelmom. „Stochelo Rosenberg je reputaciju velikog meštra gypsy swinga pokazao na najbolji mogući način: nepodnošljivom lakoćom sviranja, savršenom tehnikom i ‘djangovskim’ tonom“, napisao je Zlatko Gall nakon koncerta ovog trija prije dvije godine u Splitu.

Subota, 18. srpnja

Marko Ramljak Band
Marko Ramljak šibenski je violinist koji je pozornicu OFF-a nakratko osjetio prošle godine, kada je izveo dvije skladbe kao posebni gost Vlatka Stefanovskog. Ramljak je stalni član Gibonnijevog benda, a iza sebe i ima dva solo albuma, dok se treći očekuje svakog trena.

Rambo Amadeus
Nije tajna da je legendarni crnogorski rock guru Rambo Amadeus, pravim imenom Antonije Pušić, virtuoz jazz gitare. Osebujan pjesnik i jedinstveni umjetnik, jedriličar i borac za čisti Jadran, sa svojim će pratećim bendom Two Winnetous & One More za OFF festival pripremiti poseban repertoar. Rambovi koncerti prepričavaju se danima, njegova tridesetogodišnja karijera skriva mnoge genijalne glazbene trenutke, stoga predviđamo spektakularno zatvaranje 9. OFF festivala.

Cijene ulazica:

Od 1. svibnja do 15. lipnja: festivalski paket 150 kuna

Od 15. lipnja do 15. srpnja: dnevna ulaznica 90 kuna

festivalski paket 210 kuna

Na ulazu: dnevna ulaznica 100 kuna

WARM-UP NASTUPI

LiVaDa
16. svibnja, caffe bar Domald
Grupa vrhunskih glazbenika, koja je na OFF festivalu prije dvije godine oduševila izvedbom klasičnih jazz skladbi, poklanja Šibenčanima besplatan koncert. LiVaDu čine: Valerija Nikolovska (vokal), Milo Stavros (bubnjevi) i Viktor Lipić (klavijature).

Colours of Blue
15. srpanj, caffe bar Domald
Dan prije početka 9. OFF-a, u Domaldu još jedna odlična i besplatna svirka. Zagrebački blues-rock sastav Colours of Blue napravit će ono što napravi uvijek – vrhunsku atmosferu i pamtljiv koncert.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja