Ribarnica Jazz Fest – Vrbnik

Ribarnica Jazz Fest – Vrbnik
Datum objave:
02.07.2015.

Festival se održava u sklopu Vrbnik music campa s ciljem promocije glazbe.

Ove godine okuplja niz interesantnih imena sa hrvatske i svjetske jazz scene koji će se predstaviti slušateljima svojim autorskim projektima. Interesantan i raznolik program ponuditi će svim slušateljima vrhunsku izvedbu glazbenika i užitak u slušanju jazz glazbe.

Festival se održava u prekrasnom ambijentu trga Ribarnica u Vrbniku koji pruža neiscrpnu inspiraciju glazbenicima i slušateljima. Uz bogatu ponudu delicija iz restorana Nada ugođaj je potpun.

Koncerti počinju u 20:00 sati
Svi koncerti su besplatni.

14.07. – Borna Šercar’s Jazziana Croatica

Ansambl osnovan 2009. godine,nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove “standarde” u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski.

 

15.07. – Trio Sveti

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan. DVD Trio Sveti sa koncerta odrzanog u beogradskom pozoristu na Terazijama svedoci slikom i tonom o kvalitetu njihovog zivog nastupa, kao i o fantasticnoj reakciji publike na njihovo muziciranje!

 

16.07. – Darko Jurković Charlie

Darko Jurković rođen je 20. travnja 1965. godine u Rijeci. Nižu glazbenu školu «Ivan Matetić Ronjgov» završio je 1979. godine na odijelu za violinu. Gitaru je počeo svirati kao samouk sa petnaest godina.

 

17.07. – Koncert polaznika VMC u Krku

U sklopu Vrbnik music campa u Gradu Krku održava se koncert svih polaznika. Koncert je u 20:00 sati na trgu Kamplin.

 

18.07. – Fog painters

Kreativna improvizirana glazba je autohtoni dio europskog glazbenog naslijeđa budući da se improvizacija koristila u europskoj glazbi stotinama godina unazad.

 

19.07. – Završni koncert polaznika VMC 2015

Zadnji dan Vrbnik music campa rezerviran je za zavröni koncert na kojem sudjeluju svi polaznici koji se predstavljaju publici i izvode raznolik glazbeni program.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja