GIPSY JAZZ KONCERT - Sebastien Ginaux

GIPSY JAZZ KONCERT - Sebastien Ginaux
Datum objave:
03.07.2015.

Atrij Galerije Klovićevi dvori

08. 07. 2015., 21:00

Sebastien Giniaux, gitara
Mate Matišić, gitara
Jurica Štelma, bass
Saša Nestorović, saksofon

U okviru Zagrebačkog kulturnog ljeta predstavit će nam se još jedno značajno ime gipsy jazza - Sebastien Giniaux.
Sebastien Giniaux je uz Adriena Moingnarda jedan od najboljih mlađih gipsy jazz gitarista na svijetu koji je u dosadašnjoj karijeri surađivao i nastupao s vrhunskim gipsy jazz glazbenicima kao što su Stochelo Rosenberg, Costel Nitescu, Finona Monbet. Giniaux je klasično obrazovan violončelist koji svojim obrazovanjem i fantastičnom tehnikom virtuozno nadograđuje ostavštinu europskih jazz velikana Djanga Reinhardta i Stephana Grappellija.
Osim glazbom Dj. Reinhardta, S. Giniaux je u svom glazbenom radu istraživao i etno glazbu Balkana čije jazz obrade često svira na svojim koncertima.
Na programu koncerta su najpoznatije autorske skladbe Djanga Reinharda i Stephana Grappelija (Nuages, Daphne, Minor Swing...) kao i poznati svjetski jazz standardi svirani i improvizirani u tom stilski specifičnom gipsy jazz modusu.Kao poseban gost francusko-hrvatskog sastava Giniaux-Matišić-Štelma nastupit će glasoviti saksofonist Saša Nestorović, član Zagrebačkog kvarteta saksofona, koji će se ovaj put publici predstaviti kao vrhunski gipsy jazz glazbenik.


Ulaznice:
Prodaja ulaznica na www.ulaznice.hr ili sat vremena prije početka koncerta.
Cijena pojedinačne ulaznice: 50 kn
Cijena s popustom za pretplatnike ciklusa Svijet glazbe sezone 2014./15. 40 kn

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja