Predstavljen ovogodišnji Vrbnik music camp!

Predstavljen ovogodišnji Vrbnik music camp!
Datum objave:
06.07.2015.

11.7. – 19.7. 2015. Vrbnik music camp

Ovogodišnji Vrbnik music camp u organizaciji Općine Vrbnik i TZO Vrbnik počinje 11.7.2015. godine. Tečaj je otvoren za za sve zainteresirane osobe koje su voljne unaprijediti svoje glazbeno znanje. Kroz radionice, individualne satove i koncerte, polaznicima se pruža raznolik program koji obuhvaća teoriju i praksu. Svi predavači su profesionalni glazbenici sa iskustvom u radu na glazbenim tečajevima. Satovi se održavaju svakodnevno od 9:00 do 14:00 sati, a na koncertima 17.7 u Krku i 19.7. u Vrbniku, svi polaznici imaju priliku osjetiti čari nastupa na koncertima.

 

15.7.2015. Workshop / radionica - koncert

Ove godine pokrenut je i workshop/radionica i koncert namijenjen polaznicima kao i svim ostalim koji su zainteresirani samo za workshop. Predavači koji dolaze vrhunski su svjetski glazbenici koji čine band Trio sveti. (Marko Djordjevic bubnjevi, Vasil Hadzimanov klavir i Branko Trijic gitara.)

Predavanja će biti skupna na kojima će svi prisutni moći postavljati pitanja iz glazbe te surađivati sa glazbenicima.

Workshop se održava 15.7.2015.  od 12:00 do 18:00 sati, a koncert Trio sveti počinje u 20:30 na  Ribarnici.

 

12. 7. – 19. 7. 2015. Ribarnica jazz fest - Vrbnik

Također, ove godine pokrenut je i Jazz festival (Ribarnica jazz fest – Vrbnik) na kojem će se predstaviti razni autorski projekti iz Hrvatske i inozemstva. Festival ima naglasak na autorske projekte i projekte mladih glazbenika s ciljem poticanja jazz glazbe.  Festival se održava u prelijepom ambijentu Ribarnice u staroj gradskoj jezgri općine Vrbnik. Uz delicije konobe Nada doživljaj će biti potpun.

 

Program Ribarnica jazz fest – Vrbnik:

 

12.7. – Sunny side

13.7. – Domagoj Vičević – gitara

14.07. – Borna Šercar’s Jazziana Croatica

15.07. – Trio Sveti

16.07. – Darko Jurković Charlie

17.07. – Koncert polaznika VMC u Krku

18.07. – Fog painters

19.07. – Završni koncert polaznika VMC 2015

 

 

Sve detalji mogu se pronaći na internetu http://vrbnikmusiccamp.com/, te u prilogu ovog emaila.

 

 

Umjetnički voditelj Vrbnik music campa

Damjan Grbac

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Vrbnik Music Camp 2015

 

I ove godine Općina Vrbnik i TZO Vrbnik po četvrti put organiziraju glazbeni tečaj u Vrbniku od 11. do 19. srpnja. U protekle tri godine na tečajevima je prisustvovalo preko 50 djece, a polaznici su bili iz Vrbnika, Punta, Rijeke, Dobrinja i Krka. Prošle godine tečaju se je pridružio Grad Krk i TZ Grada Krka, te su organizirana dva završna koncerta, u Gradu Krku i u Vrbniku.

 

U nastavku teksta detaljan je opis tečaja:

 

1. Vrsta glazbe: pop, rock, etno glazba, jazz
 

2. Instrumenti: klavir, gitara, bas gitara, bubnjevi, harmonika, truba, saksofon, klarinet, flauta i pjevanje – solističko / prateći vokal
 

3. Trajanje tečaja: od subote 11. srpnja do nedjelje 19. srpnja
 

4. Raspored predavanja:
- od 9,00 do 11,00 sati: individualni rad sa polaznicima
- od 11,30 do 14,00 sati: zajednički satovi gdje se obrađuje skupno muziciranje, teorija – solfeggio, ritmovi, povijest glazbe, DVD prezentacije…

Predavanja i zajedničko muziciranje dogovorit će se i prilagoditi sa samim polaznicima kako bi bili što spremniji za završni koncert.

 

5. Koncert polaznika u Krku: petak 17. srpnja u večernjim satima

 

6. Završni koncert svih polaznika u Vrbniku: nedjelja 19. srpnja u večernjim satima

 

7. Sadržaj predavanja:
Polaznici dobivaju kompletnu naobrazbu učenja instrumenta i to na individualnim satovima na kojima se uči konkretno sviranje na instrumentu ili pjevanje, ovisno o znanju polaznika. Sudjeluju i na skupnim predavanjima, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje, povijest glazbe…

Tečajem, svaki učenik dobiva ukupno 45 - 55 sati glazbene naobrazbe.

Svakom polazniku nastava se prilagođava ovisno o njegovom znanju i zahtjevima. Polaznik dobiva materijal za samostalan rad koji mu ostaje i nakon tečaja, te je jako bitan za daljnji muzički razvoj. Namjera tečaja je da se polaznici, osim samostalnog sviranja, upoznaju još više s glazbom kroz zajedničko sviranje, druženje i komunikaciju.

Na kraju tečaja svi polaznici dobivaju diplomu o uspješno završenom tečaju i nastupaju na završnom koncertu.

Na tečaj se primaju polaznici bez predznanja i sa završenim raznim školama i tečajevima te im se program prilagođava prema njihovom znanju.

 

8. Cjelodnevni workshop i koncert

Novost ovogodišnjeg tečaja je održavanje jednodnevnog workshopa 15.07. i koncert vrhunskih svjetskih glazbenika iz Sjedinjenih američkih država i Srbije pod imenom Trio sveti. (Marko Djordjevic bubnjevi, Vasil Hadzimanov klavir i Branko Trijic gitara.)

https://www.presskit.to/markodjordjevicsvetielectric

9. Predavači / profesori

Profesori su profesionalni muzičari sa iskustvom u radu na seminarima, a njihove se profile može pogledati na internetu:

Damjan Grbac – bas gitara, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje

Spartaco Črnjarić – gitara, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje

Tonči Grabušić – bubnjevi, zajedničko muziciranje

Lela Kaplowitz – pjevanje, zajedničko muziciranje

Dina Rizvić – klavir, klavijature, harmonija, zajedničko muziciranje

Mihalj Ivković – harmonika, zajedničko muziciranje

 

Profesori za puhačke instrumente biti će naknadno pozvani ovisno o broju polaznika.

Strani profesori / predavači

 

10. Cijena

Cijena tečaja sa uključenim cjelodnevnim workshop-om po polazniku iznosi 1.000,00 kn

Cijena samo jednodnevnog workshopa-a po polazniku iznosi 200,00 kn

 

 

Prijave i informacije:

 

Turistička zajednica Općine Vrbnik

Tel./fax 051 857-479;  mob. 091 234 5058

info@vrbnik.hr ; www.vrbnik.hr

 

Vrbnik Music Camp

www.vrbnikmusiccamp.com

info@vrbnikmusiccamp.com

 

Voditelj tečaja: Damjan Grbac

Mob: 00385 (0) 91 7633687

 

-----------------------------------------------------------------

Cjelodnevni workshop i koncert


Novost ovogodišnjeg tečaja je održavanje jednodnevnog workshopa 15.07. i koncert vrhunskih svjetskih glazbenika iz Sjedinjenih američkih država i Srbije pod imenom Trio sveti. (Marko Djordjevic bubnjevi, Vasil Hadzimanov klavir i Branko Trijic gitara.)

 

Trio sveti biografija

Vasil Hadzimanov i Marko Djordjevic upoznali su se Na Berklee koledzu ranih 90-ih godina. Odmah nakon uoznavanja Marko je Vasila pozvao da se prikljuci vec postojecoj grupi Sveti i u tom sastavu svirali su zajedno sve do Vasilovog odlaska iz Amerike, ’96. godine. Branko Trijic je u to vreme tek poceo da ih slusa… U medjuvremenu postao je Markov i Vasilov omiljeni gitarista…

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi clanovi grupe. Njihov zajednicki izraz je emotivno upecatljiv, spontan, virtuozan, unikatan. DVD Trio Sveti sa koncerta odrzanog u beogradskom pozoristu na Terazijama svedoci slikom i tonom o kvalitetu njihovog zivog nastupa, kao i o fantasticnoj reakciji publike na njihovo muziciranje!

Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji nacin potvrdjuje s obzirom na to da trecina sastava vec dve decenije zivi i gradi uspesnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. Rec je o Marku Djordjevicu, za koga cuveni gitarista iz grupe Herbie Hancock-a, Lionel Loueke, kaze sledece: ‘Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim!’ Modern Drummer magazin ga zove ‘bubnjarem svetske klase’ i ‘istinskim inovatorom’. Osim Lionela Loueke-a, Marko je nastupao i sa drugim poznatim imenima svetske scene kao sto su Matt Garrison, Wayne Krantz, Jonah Smith, Clarence Spady, Lucky Peterson, Michael Henderson, Ole Mathisen, Jacques Schwartz-Bart, Garry Willis, Hal Crook, Eli Degibri, Lionel Loueke, Aaron Goldberg, The Itals, The Kung Fu Masters, Chris McDermott, Ole Mathiesen, Sten Hostfalt, The Mason Brothers and Eric Lewis i mnogi drugi. Upravo je izdao cetvrti album kao lider njujorske grupe Marko Djordjevic & Sveti za koji je dobio recenziju sa 5 zvezdica na cuvenom portalu Criticalljazz.com, dok je kriticar San Diego Chronicle Richard Sheinin album nazvao jednim od najboljih jazz izdanja u 2013.

Vasil Hadzimanov je pravi muzicki dragulj ovog podneblja, a to bi mogao biti na bilo kom meridijanu. Nakon zavrsenog Berklee koledza, svirao je sa poznatim muzicarima poput
David Binney, Matt Garrison, Antonio Sanchez, George Garzone, David Gilmore, Reuben Rogers, Adam Deutch, Rodney Holmes, Marko Djordjevic, Chris Cheek, Tivon Pennicot, Danny Sadownick, Donny McCaslin, Nigel Kennedy, Dave Weckl, Dean Bowman, Marko Djordjevic, Theodossi Spassov, Dusko Gojkovic,itd.
Njegov rad na ovim prostorima ne treba posebno predstavljati, posto je malo ljudi koji vole jazz a da vec nisu culi za VH Band ili ne poznaju njegovu muziku sa filmskog platna ili tv ekrana. Vasilove kompozicije reflektuju muzicku raznovrsnost u najboljem smislu te reci, a njegov ogromni sviracki potencijal koristili su i koriste velikani balkanske scene, kao Rambo Amadeus, Lazar Tosic, Bisera Veletanlic, Darkwood Dub i mnogi drugi.

Otkriti Branka Trijica znaci ponovo otkriti muziku. Ovaj vrsni gitarista ‘pekao je zanat’ kod legendarnog R.M. Tocka, a zatim otisao na usavrsavanje u Holandiju, gde je diplomirao na muzickoj akademiji u Amsterdamu. Negov fantastican osecaj za ritam i melodiju izdvaja ga iz plejade mladih gitarista sirom sveta za koje je brzina jedino merilo kvaliteta. Iako mladji od Vasila i Marka (koje ujedno navodi kao uticaje), Branko svira u maniru najiskusnijih muzicara. Odlikuje ga izuzetna spontanost, kao i to da uvek daje prednost muzici i oecaju nad kalkulacijama i neproduhovljenim tehnickim umecem. Zbog svega navedenog, Branko je istaknuta figura domace muzicke scene i belezi nastupe sa Slobodanom Trkuljom Decom Losih Muzicara, Rambo Amadeusom, VH Band-om, Ljubisom Stojanovicem – Luisom, Dean Bowman-om, Tivon Pennicott-om, a nedavno je kao clan house band-a za mega popularni TV program za celu Jugoistocnu Aziju pod nazivom Coke Studios, snimio muziku za celu sezonu tog programa. Branko takodje predvodi svoju grupu Konzilijum. Endorser je D’addario zica za gitaru i DV Marks pojacala.


Satnica:
12:00 – 13:30 i 15:30 – 18:00 – Narodni dom, Trg Škujica
Besplatan koncert Ribarnica u 20:30

Cijena samo jednodnevnog workshopa-a po polazniku iznosi 200,00 kn


Prijave i informacije:
Turistička zajednica Općine Vrbnik
Tel./fax 051 857-479; mob. 091 234 5058
info@vrbnik.hrinfo@vrbnikmusiccamp.com

www.vrbnikmusiccamp.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja