Thana Alexa Project u srijedu na Orsuli

Thana Alexa Project u srijedu na Orsuli
Datum objave:
27.07.2015.

PRVA SURADNJA DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA I PARKA ORSULA

 

Thana Alexa Project u srijedu na Orsuli

 

Dubrovnik, 26. srpnja 2015. – Mlada hrvatska i američka jazz pjevačica Thana Alexa sa svojim bendom nastupit će u srijedu, 29. srpnja u 21:30 sati na Orsuli, što je rezultat prve suradnje Dubrovačkih ljetnih igara i parka Orsula.

Thana Alexa mlada je i talentirana jazz, blues i soul pjevačica, skladateljica i aranžerka hrvatskog porijekla rođena u New Yorku gdje i gradi svoju, sad već, uspješnu karijeru. Brojni kritičari i ugledni glazbenici s kojima je nastupala, poput pokojnog Boška Petrovića ili Antonija Sancheza, govore o njoj kao velikom i karizmatičnom talentu od kojeg se može puno očekivati. Nadahnjuju je dive poput Arethe Franklin, Janis Joplin ili Elle Fitzgerald, a nedavno je izašao njen  prvi samostalni album nazvan „Ode to Heroes“, koji uključuje njene autorske kompozicije i aranžmane. Na albumu je surađivala s velikim imenima dobro poznatim ljubiteljima jazza, poput Antonija Sancheza, Jorgea Roedera, Sergia Salvatorea, Donnyja McCaslina, Scotta Colleyja i Christosa Rafalidesa.

Na Orsuli u srijedu uz Thanu Alexu nastupaju klavirist Eden Ladin, saksofonist Lenart Krečič,  kontrabasist Noam Wiesenberg te posebni gost, četverostruki dobitnik nagrade Grammy, Antonio Sanchez na bubnjevima. Osim što se smatra jednim od najistaknutijih bubnjara svoje generacije, autor je zvučne trake za film“Birdman“ koji je ove godine osvojio Oscara za najbolji film.

Prijevoz autobusom do Orsule uključen je u cijenu ulaznice, a polazak je u 20:30 sati s Autobusnog kolodvora, sa zaustavljanjima na autobusnoj stanici iza Grawe zgrade, na Ilijinoj glavici i na žičari. Po završetku koncerta, organiziran je i povratak autobusom. Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Dubrovačkih ljetnih igara, na blagajnama Igara te jedan sat prije početka koncerta na ulazu u park Orsulu.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik te brojni sponzori, na čelu s generalnim sponzorom Vipnetom, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja