„Dvadeset godina Jazz faira u Čakovcu i kratka povijest jazza u Međimurju“

„Dvadeset godina Jazz faira u Čakovcu i kratka povijest jazza u Međimurju“
Datum objave:
15.09.2015.

U subotu 19.9.2015. s početkom u 20 sati će u  La Petit Cafe u Koprivnici biti održana promocija knjige Ladislava Varge „Dvadeset godina Jazz faira u Čakovcu i kratka povijest jazza u Međimurju“ te istoimenog dokumentarnog filma režisera i scenarista Roberta Lisjaka.

Laci Varga je osnivač i dugogodišnji voditelj Big Banda Čakovec te ravnatelj čakovečkog Centra za kulturu koji je prije dvadeset godina pokrenuo Jazz fair Čakovec što je u konačnici rezultiralo time da su Međimurje i njegov glavni grad postali najjača jazz sredina u Hrvatskoj i prepoznati kao takvi na domaćoj i međunarodnoj jazz sceni. U knjizi se navode svi detalji o mnoštvu velikih svjetskih i hrvatskih majstora jazz glazbe koji su nastupali na Fairu ali se govori i o tome kako se jazz rađao u Međimurju i kako je postao rasadnik novih talenata.  

Glazbenici iz našeg i varaždinskog kraja dali su značajan doprinos razvoju ovog fenomena od samog početka te su u knjizi/filmu našli svoje mjesto ljudi i bandovi iz Koprivnice i Varaždina koji se bave jazzom i sudjelovali su i još danas sudjeluju u jazz životu svojih sredina ali i u jazz životu Međimurja.

Razgovor i projekcija će, naravno, biti začinjeni živom glazbom jazzera iz ovog kraja pa će tako nastupiti Petar Eldan trio (Petar Eldan – klavir, Robert Jambrušić Džebo – bubnjevi, Ferdinand Buhanec – bass) uz goste – Marina Hraščanca na klavijaturama i Antuna Horvata na klarinetu.

organizatori Glazbena mladež Koprivnice i KC Jazz Klub

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja