Glazbena radionica Sheile Jordan

Glazbena radionica Sheile Jordan
Datum objave:
15.09.2015.

Sheila Jordan američka je jazz vokalistica koja je odgojila mnoge generacije jazzera diljem svijeta. Njenu mladenačku energiju i zarazni optimizam imat će priliku osjetiti svi koji dođu na njen koncert, kojeg će održati u maloj dvorani Lisinski sa kontrabasistom Cameronom Brownom u četvrtak, 22. listopada u 20:00hr. Sačuvajte vaše ulaznice, jer s njima možete prisustvovati besplatno i na radionici dan kasnije!

Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na koncert ili samo žele doći na radionicu, cijena je 50kn. Osigurajte svoje mjesto uplatom na račun Udruge ATOM, IBAN HR7824020061100562273 (s naznakom "Za radionicu Sheile Jordan"). Nije moguće na niti jedan drugi način uplatiti kotizaciju za radionicu.

Svi oni koji su željni pobliže se upoznati s Sheilom i naučiti nešto o improvizaciji i životu jazz glazbenika, mogu to ostvariti u petak, 23. listopada 2015. u 17:00 sati u dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9.

Radionica otvorena za sve vokaliste/ice, glazbenike i sve željne znanja o jazz improvizaciji.

Radionica je organizirana u suradnji Jazz.hr-a i Jazz Laba HGM-a.

http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/jazzhrjesen-sheila-jordan-cameron-brown/

********

Zahvaljujući beskompromisnom pristupu, pjevačica i skladateljica Sheila Jordan iznimno je cijenjena, posebice među zahtjevnijom publikom, ali i kolegama glazbenicima. Prvi veliki utjecaj na nju izvršio je Charlie Parker koji je rekao da Sheila Jordan ima uši od milijun dolara, a poslije su na nju utjecali više instrumentalisti nego pjevači. Legendarne su njezine izvedbe zasnovane na Parkerovim solima. Budući da je često nastupala s crnim glazbenicima, bila je izložena neodobravanju bijelačke zajednice, ali u tome je ustrajala, što se odrazilo na njezino stvaralaštvo.

http://www.sheilajordanjazz.com/

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja