ALL STARS GYPSY BAND PRESENT
 DJANGO REINHARDT 
LEGACY PROJECT

ALL STARS GYPSY BAND PRESENT
 DJANGO REINHARDT 
LEGACY PROJECT
Datum objave:
23.09.2015.

 

 

 

ALL STARS GYPSY BAND

PRESENT
 DJANGO REINHARDT
 LEGACY PROJECT

 

 

Malo je svjetskih muzičara koji su pokrenuli jedan novi smjer u glazbi.

Glazba velikog Djanga Reihardta oduvijek je izazivala veliku pozornost. Ne samo u muzičkom smislu,njegovim interpretacijama kroz jazz,bebop, romske korijene koji se čuju u melodiji i specifičnom zvuku gitare,zainteresiranost je budila i činjenica da je Django svirao sa dva prsta lijeve ruke.

Naime u požaru njegova ruka je izgorila a mali prst i prstenjak su se jednostavno slijepili.

Zbog tog nedostatka Django je još više fascinirao svojim sviranjem.

I koga poželjeti da interpretira Djangovu muziku u velikoj dvorani Vatroslav Lisinkog 04.11.2015.?.

All STARS GYPSY BAND je  najbolji izbor.

Veliki Stochelo Rosenberg,dobitnik zlatne gitare,poznat hrvatskoj publici po nastupu sa Stefanovskim,Emannuelom ,lider najboljeg gypsy sastava na Svijetu,THE ROSENBERG TRIA,

sastav koji je prvi put nastupio u Lisinskom u travnju 2015, sa gostom Mate Matišićem,a koliko je publika bila oduševljena,toliko da su ih zvali na četri bisa.

Stochelo Rosenberg ne dovodi baš svakoga u Zagreb,jer kako kaže svaki koncert u hrvatskoj nije posao nego zabava, a to znači vrhunska zabava ili ništa.

Naravno gitarista koji je pod njegovim lekcijama stasao korak iza, je brat Mozes , svakako odličan izbor, a da bi interpretacija Djangove muzike bila vrh treba i zamjena za velikog Stephana Grapplija, legendu Hot Cluba,glazbenika koji je otkrio The Rosenberg Trio. Tko  može svirati

kao nasljednik Grappelija ,njih nekoliko, jedan odnekoliko biti će na pozornici sa Stochelom,

virtuoz na violini svjetskog renomea ,gospodin Costel Nitescu.

Kao što znamo band za vrijeme koncerta razgovara,naravno instrumentima,a tom razgovoru će se po Stochelovom izboru u koji ne treba sumnjati, pridružiti mladi nizozemski harmonikaš Dominique Paats.

I šećer na kraju,na gitari čovjek koji je najzaslužniji za promociju gypsy muzike u hrvatskoj,čovjek

koji je svirao sa većinom gypsy glazbenika,pisac,scenarista,profesor,virtuoz naš Mate Matišić,a naravno ako je Mate onda je uz njega vrhunski kontrabasista, i njegovo sviranje kontrabasa nema zamjerke,naravno to je gospodin Jurica Štelma.

Ovaj koncert o kojem će pričati, nije gotov kad je gotov koncert,jer za VIP goste priprema se koktel,prezentacija knjige Stochela Rosenberga na 140 stranica sa nikada objavljenim nosačen zvuka, za ljubitelje Djangove muzike,nosač zvuka sa pjesmama snimljenim posebno sa solo dionicama,posebno ritam,sa notama i Rosenbergovim zapisima i pozicijama harmi za pjesme.O životu Rosenberga,odrastanju, druženju sa Grappelijem ......

Za Vip goste Rosenberg će  odsvirati nekoliko pjesama i potpisivati knjigu koja će za ovu priliku biti , po povoljim cijenama, na engleskom jeziku.(320 kuna sa CD-om,rezervacije na bior.hr@gmail.com)

Cijena ulaznica je Vip-320,220,150,120. prodaja ulaznice.hr.

Organizator je omogućio:

10% popusta za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike Jazz.hr-a, pretplatnike Lisinski subotom, članove HGU-a, učenike, umirovljenike i studente. 20% za osobe s invaliditetom i skupne posjete. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!

 

http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/all-stars-gypsy-band/

https://www.youtube.com/watch?v=qZY6PBuXcNw

https://www.youtube.com/watch?v=tznwJTO9nUA

https://www.youtube.com/watch?v=0E6bLr7kpGw

https://www.youtube.com/watch?v=9CDoJFmdFgA

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja