JAZZ LAB u studenom

JAZZ LAB u studenom
Datum objave:
08.10.2015.

U prostorima Studentskog centra opet  odzvanjaju zvukovi jazza, jer s besplatnim radionicama traje Jazz lab. To je projekt triju partnera: Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu pokrenut 2011. godine s jednim zajedničkim ciljem- osnivanje jazz odjela Muzičke akademije u Zagrebu, a kako bi se on ostvario potrebne su kontinuirane aktivnosti i pripreme.

-------------------------------------

JAZZ LAB UTORAK U SC-u  -  BESPLATNE RADIONICE u Studentskom centru od 17,00 -20,00 sati - studeni 2015.

Mjesto održavanja: Studentski centar, Savska 25, Zagreb 

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan!

4.11.2015. ( SRIJEDA ) Ante Gelo, gitara –“Mala jazz manufaktura” - dvorana MM - 17h

10.11.2015. – Bruno Mičetić, gitara – “ Jazz gitara” – dvorana MM – 17h

17.11.2015. - Lela Kaplowitz , vokal “ Jazz Repertoar” – dvorana MM – 17h

24.11.2015. –„Komunikacija s publikom i ponašanje na pozornici“ Posebna radionica u suradnji s Aquarius Recordsom otvorena svim mladim glazbenicima! Voditelj: Anđelko Preradović– dvorana MM - 18:30 – 20 h

Radionice su besplatne
. Prijave na mail: hgm@hgm.hr ili 01 6111600

O voditeljima:

Ante Gelo
Gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo je diplomirao jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu. Godine 2001. upisao je magisterij na istom fakultetu, smjer kompozicija i aranžiranje. Tijekom karijere nastupao je na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj te na koncertima u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Italiji, Južnoj Americi i drugim zemljama. Vodi vlastiti Geloland ansambl, stalni je član Amorosi Flashophone Banda, jazz-fusion sastava Combinate i Boilers All Starsa, a surađivao je i s Tamarom Obrovac, Leeom Harperom, Albertom Marsicom, Matijom Dedićem, Gabi Novak, Davidom Gazarovim i brojnim drugim glazbenicima. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz skladbu "Tea For Three" te nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Djeluje i kao jazz edukator

Bruno Mičetić
Prof. Jazz gitare, školovanje: Karten konzervatorium sveucilista u Austriji, Jazz is back Grožnjan,Umbria Jazz klinik Berklee-Perugia,Jazz kampa Kranj, Igor Savin (harmonij i teorija moderne glazbe), Primož Grašić (gitara) . Nastupi : Hrvatski jazz sabor 2009, Liburnia jazz festival 2008/09/10, Jazz time festival 2009/10, Spring time Osijek 2010, MMF festival jednakih mogučnosti 2008/09/10/11, Ritmi globali europei 1998, Mlade nade Jazza - Vatroslav Lisinski, humanitarni koncerti, Ljeto na gradini, Ljeto u Fontani trg crkve sv.Bernarda,XVI. Jazz u Lapidariju, 10,medjunarodni glazbeni festival Crikvenica 2011, B.P. club, Gajo klub Ljubljana , Klagenfurt Kammot, Jazz tunel Rijeka,... Surađuje sa velikim brojem jazz glazbenika , te djeluje u nekoliko sastava : Keops, Bruno Mičetić trio (Joe Kaplowitz,Ratko Divjak),Katarina Jurić kvartet (Nenad Mirt,Dušan Kranjc,) ,Bruno Mičetić qurtet (Henri Radanović,Branimir Gazdik,Zvjezdan Ružić), Milan Petrović quartet, The Hood Fellas,Tereza Kesovija.

Lela Kaplowitz
Hrvatska jazz vokalistica Lela Kaplowitz osvojila je mnoge svjetske pozornice, a neke od njih su Madison Square Garden, Birdland, Blue Note u New Yorku. Nastupala je na mnogim prestižnim Jazz festivalima i sa poznatim glazbenicima svjetskog glasa kao što su Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker. Vokalnu improvizaciju je upoznala preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu (Austrija). Isto tako je pohađa Berklee Summer Music Workshop u Peruggii (Italija) i The Vocal Performance i Jazz improvisation na New School u New Yorku. Lela je osvojila i brojne glazbene nagrade, a jedna od njih je i prva nagrada na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. te od stručnog žirija i publike dobiva titulu Lady Summertime. Sa svojim bandom Lekap Quartet snima album prvijenac pod nazivom "Love me or leave me“ kojeg izdaje Dancing Bear, a koji je proglašen jednim od 10 najboljih hrvatskih jazz albuma u 2010.

Anđelko Preradović
Anđelko Preradović od 2001. godine  profesionalno radi  u diskografiji  te se danas uglavnom bavi novim izvođačima i izdanjima u Aquarius Recordsu.

O radionici: 
Osim kvalitete izvedbe kod live nastupa bitna je i prezentacija i komunikacija.
Kroz ovu radionicu radit ćemo na važnosti kvalitetnog scenskog nastupa ,prezentacije, komunikacije i interakcije s publikom. Pozivamo mlade glazbenike na sudjelovanje u posebnoj radionici namijenjenu svim glazbenicima te posebno pozivamo glazbenike prijavljene na 9. Imagine Croatia festival.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja