Jazz fair Čakovec 2015

Jazz fair Čakovec 2015
Datum objave:
27.10.2015.

21. JAZZ FAIR ČAKOVEC 2015.

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

Četvrtak 19.11.2015.

FATS JAZZ BAND-Bratislava, Slovačka

LET´S SWING IT!

FATS JAZZ BAND  je deveteročlani orkestar s virtuoznim pijanistom, izvrsnim instrumentalistima i s  šarmantnom prekrasnom pjevačicom. Jedini su slovački band koji njeguje originalni swing. Na repertoaru su im skladbe Fats Wallera, Louisa Armstronga, Billie Holiday, Teddy Wilsona, Tommy Dorseya, Elle Fitzgerald, Lester Younga...
Band nastupa u originalnim kostimima 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća i njihov je nastup atrakcija za oči i uši.


GAYER MÁTYÁS TRIO Feat: JIM Rotondi-truba

Mladi  Gayer Mátyás, iz Nagykanizse  nastupio je , pred desetak godina s Big bandom pod vodstvom Bele Vámosa. Tada smo zamjetili njegov izuzetan talent I zaželjeli mu nastavak jazz karijere. Danas je Matyas diplomirani pijanist jazz akademije u Grazu i jazz mu je profesija. Uz Matyasa nastupaju Matias Hofecker ( Beč, Austrija ) na kontrabasu i Oleg Markov na bubnjevima (Kijev, Ukrajina).


JIM ROTONDI jedan je od vodećih trubača , dolazi iz SAD-a. u Grazu.. Rođen je u Montani, Trenutno živi i predaje u Grazu  na Jazz akademiji te koncertira s različitim grupama u Austriji i u Europi. Jim je renomirani glazbenik na njujorškoj jazz sceni više od 20 godina. Izdao je 13 CD-a, a sudjelovao na njih 80.
Dobitnik je prve nagrade na  International Trumpet Guild natjecanju jazz trube.
Odlaskom u New York 1987., nastupa i snima s umjetnicima poput, Ray Charlesa, Lionela Hamptona, Toshiko Akiyoshi Jazz Orcestra, Lou Donaldsonom, Curtisom Fullerom, Georgeom Collemanom...


Petak 20.11.2015.

MARKO RAMLJAK BAND

Marko Ramljak hrvatski je jazz-fusion violinist i skladatelj.Višestruki je dobitnik strukovne nagrade hrvatske glazbene unije"Status". Dugogodišnji je suradnik od 1999 godine na albumima i koncertima Zlatana Stipišića Gibonnija. Surađivao je sa brojnim imenima hrvatske glazbene scene i svjetski poznatim imenima kao što su Manu Katche,Vlatko Stefanovski, Pino Palladino, Sean Cannon (The Dubliners),Tony Levin, Stephane Edouard (Sixun), Matija Dedić, Elvis Stanić....
Od 2004 godine snima svoje solo albume i početkom 2015 godine oglašava se sa trećim solo albumom"Mindset"na kojem gostuju Vlatko Stefanovski, Lenart Krečič na saksofonu, Stephane Edouard na perkusijama i Elvis Stanić na harmonici.

Marko Ramljak Band nastupa u sastavu:

Marko Ramljak-violina
Branimir Gazdik-bubnjevi
Luka Veselinović-bas gitara
Maasej Kovačević-klavijature
Lenart Krečič-saxofon
Hrvoje Rupčić-perkusije


ACOUSTIC PROJECT
- jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem, svojim neobičnim programima - od klasike do jazza, rocka, argentinskog tanga i orijentalne glazbe nude jedinstvene glazbene izazove. Svaki koncert je novi početak, nova ideja, novi eksperiment - novi zvučni projekt.
Ansambl je počeo djelovati 2008. i od  tada su održali brojne koncerte u Zagrebu i diljem Hrvatske nastupivši na vodećim festivalima u zemlji, pritom ugostivši brojne ugledne klasične i jazz glazbenike poput N. Frangeša, E. Stanića, M. Mavrina, R. Luquea, M. Kuhar-Šošu ostvarivši s njima vrlo uspješne i raznovrsne programe.
Godine 2012. Ansambl izdaje svoj prvi nosač zvuka u Moriss Studiju s producentskim timom  M. Vidovića u izdanju Aquarius Recordsa te  snima spot za skladbu Sous le ciel de Paris u režiji D. Drinovca.
Ansambl čine:
Dani Bošnjak, flauta
Branko Mihanović, oboa
Mario Čopor, klavir
Ivana Cvetkovski, bajan
Marko Mihajlović, vibrafon
Stanislav Muškinja, bubnjevi
Martina Sačer, violina
Josip Novosel, violina
Aleksandar Jakopanec, viola
Jasen Chelfi, violončelo
Dubravko Palanović, kontrabas
 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja