Zagreb Jazz Porterait nastupa u Saxu

Zagreb Jazz Porterait nastupa u Saxu
Datum objave:
15.11.2015.

Novi hrvatski jazz - Zagreb Jazz Portrait

 

Datum:  18.11.2015.

Vrijeme:  21:00 sat

Ulaz je besplatan.

 

Jazz sastav koji počiva na suvremenim postavkama jazz glazbe, a oslanja se na baštinu hrvatske glazbene tradicije

Zagreb Jazz Portrait jedan je od najpostojanih jazz-sastava u Hrvatskoj. Djeluje već više od dvadeset dvije godine u gotovo istom sastavu – Mario Igrec (gitara), Nenad Jura Vrandečić (kontrabas, bas gitara), Saša Nestorović (saksofon), a na bubnjevima Borna Šercar, koji je 1998. godine zamijenio tragično preminulog Juricu Ugrinovića. Od 2011. godine član sastava je i Hrvoje Galler (klavijature).

Već na prvoj probi 1991. godine u Zagrebu, na kojoj su se okupili Jurica Ugrinović, Saša Nestorović, Mario Igrec i Nenad Jura Vrandečić, sastav je odredio svoj glazbeni smjer – svirat će autorsku glazbu. Tome su konceptu ostali vjerni svih ovih godina pa su danas poznati kao sastav koji svira gotovo isključivo vlastite skladbe, uz pokoji jazz-standard. Sjajni instrumentalisti i aranžeri te inventivni skladatelji, koji gdjekad posegnu i za bogatim vrelom hrvatske narodne glazbene tradicije, Zagreb Jazz Portrait ima posebno mjesto u hrvatskom jazzu upravo zato što dosljedno slijedi svoj glazbeni put.

U više od 20 godina djelovanja Zagreb Jazz Portrait snimio je osam nosača zvuka, imao mnogo koncertnih, klupskih te radijskih i TV nastupa u zemlji i inozemstvu, a pratio je i mnoge druge poznate glazbenike. Gotovo da nema kluba, koncertne dvorane, festivala u zemlji na kojem nisu nastupali. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, kako publike tako i struke.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja