Pantomimična igra Vedrana Ružića u novom spotu "Night Speaking"

Pantomimična igra Vedrana Ružića u novom spotu
Datum objave:
16.12.2015.

Početkom ove godine mladi liburnijski umjetnik Vedran Ružić izdao je svoj prvi autorski album "Night Speaking". Ovaj album autorski je projekt nastao u suradnji Vedrana Ružića s Tončija Grabušićem na bubnjevima te Zvjezdanom Ružićem na klaviru. Tako je osam pjesama koje se nalaze na albumu, inspiraciju zadobilo na temelju putovanja, bavljenja slikarstvom te sanjanja o tišini. Ružićeve kompozicije odišu koloritnim zvukom za kojeg sam objašnjava da je razlog  studiranje slikarstva na Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Nakon pozitivnih kritika za ovaj nosač zvuka snimljen je i video spot za naslovnu pjesmu "Night Speaking" pod ravnanjem bečkog kreativnog dvojca hrvatskih korijena, Ire Tomić i John Karduma, koji iza sebe imaju niz zanimljivih uradaka u različitim glazbenim žanrovima.

Spot "Night Speaking" možete pogledati na sljedećem linku

https://www.youtube.com/watch?v=lFs6kPoh7Xs&feature=youtu.be

U spotu je dan naglasak na pantomimičnu igru Vedrana uz kontrabas te njegove slikarske radove koji sačinjavaju kulisu pa je tako ovaj uradak obuhvatio različite umjetnosti kojima se Ružić bavi. Glavni akteri spota su mačke, prepoznatljiv motiv Ružićevih slika, koje izviru iz kadrova u ritmu bubnja i živahnosti klavira.

Budući da je vrijeme blagdana ovaj će šaroliki spot dodatno uveseliti svakog gledatelja, a sigurni smo da će i djeca uživati u animiranom spotu i pristupačnoj jazz glazbi.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja