Zdenka Kovačiček i Harpoon Blues Band u Centru za kulturu Novi Zagreb

Zdenka Kovačiček i Harpoon Blues Band u Centru za kulturu Novi Zagreb
Datum objave:
13.01.2016.

Zdenka Kovačiček & Harpoon Blues Band

Zdenka Kovačiček  hrvatska  jazz  i rock  pjevačica, jedna je od eminentnih  i najznačajnijih  osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni koja je već 50 godina u samom vrhu hrvatske glazbe. Brojni nastupi u zemlji i širom svijeta, nagrade i priznanja, suradnje sa velikim kompozitorima,  veliki broj izdanih skladbi i albuma govore o tome o kakvoj se velikoj glazbenici radi.  Zdenka Kovačićek je uz standardni repertoar koji čine njeni vlastiti hitovi i klasici bluesa i soula već od prije nekoliko godina uvrstila i glazbeno-scensku izvedbu pod nazivom „S ljubavlju,  Janis“, u kojoj kroz priču izvodi pjesme legendarne Janis Joplin. Ova izvedba je ustvari minimalizirana istoimena predstava koja se s uspjehom izvodi na kazališnim daskama, a u kojoj Zdenka igra jednu od glavnih uloga.

Harpoon Blues Band  službeno postoji od polovine 2007. godine, no već od ljeta 2006. bend svira i djeluje, samo pod drugačijim imenom i u drugačijoj postavi...U to vrijeme su Jadran Vušković, iskusni gitarist i jedan od osnivača već legendarne Daleke Obale i usnoharmonikaš Predrag Lovrinčević započeli neobaveznu akustičnu svirku po splitskim klubovima.

Od utemeljenja pod nazivom HARPOON BLUES BAND pa do danas band nastupa diljem Hrvatske ali i van njenih granica osvajajuči polako znatan broj poklonika.

2010.godine band u suradnji sa britanskim glazbenikom Carl Reuterom snima album BLUES ON.  S Carl Reuterom  nastupaju na brojnim blues festivalima i u televizijskim emisijama

HARPOON BLUES BAND uz samostalne nastupe često kao prateći band surađuje i sa hrvatskom blues i jazz divom Zdenkom Kovačiček

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja