Objavljen spot Bow vs Plectrum

Objavljen spot Bow vs Plectrum
Datum objave:
27.01.2016.

Bow vs Plectrum nova je pojava na hrvatskoj jazz sceni. Interesantan i neobičan duo kontrabasa i tambure kojeg čine Tihomir Hojsak i Filip Novosel nedavno je objavio i spot za Hojsakovu kompoziciju Bow vs Plectrum. Spot je izdan kao singl u izdanju izdavačke kuće Croatia Records.

Ideja je spojiti dva različita instrumenta s različitim tradicijama i tehnikama sviranja u jednu novu glazbenu dimenziju; kontrabas, sviran gudalom, te tambura svirana nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom.

Kompozicija odiše elementima etno glazbe Panonije i Balkana, a vidljivi su i utjecaji suvremenog jazza. Sve to povezuje virtuoznost obojice glazbenika izražena u solima i improvizacijama.

Pozitivne reakcije medija i kritičara već su urodile plodom pa se već i najavljuju koncerti sa gudačkim orkestrom ZOM (Zagrebački orkestar mladih) krajem travnja te koncert s tamburaškim orkestrom HRT-a na jesen, a prvi album bi trebao izaći u lipnju ove godine.

Više o samom duu možete saznati na www.bowvsplectrum.com a možete i lajkati facebook stranicu https://www.facebook.com/Bow-VS-Plectrum-198880663793990/

https://www.youtube.com/watch?v=qlwWXm-pgVc

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja